Spissen som kan erstatte Duncan

De røde ser på et av Championships største talenter, ifølge Goal.

3. sep 2019 kl 18.05 Marius Rabben

Liverpool er blant flere Premier League-klubber som følger 17 år gamle Joe Gelhardt tett, skriver Neil Jones for nettstedet Goal.

Wigan-spilleren, en venstrebent spiss, blir sett på som et av Englands største angrepstalenter, og denne uka er han på sin første U18-landslagssamling.

Gelhardt er faktisk en Liverpool-gutt fra Netherton, men dro til Wigan som 10-åring. Seks år senere, i august 2018, fikk han førstelagsdebuten i ligacupen. Mot slutten av forrige sesong, i april, kom også Championship-debuten.

Wigan-manager Paul Cook sa etter en seier over Burnley under sommerens pre-season at Gelhardt, som scoret i kampen, «er så komfortabel på dette nivået».

Ettertraktet

Kontrakten hans med Wigan strekker seg til 2021, men ifølge Goal øker stadig interessen for ham, og i Liverpool har det nå åpnet seg en ledig angrepsplass i U23-stallen etter at Bobby Duncan ville bort og ble solgt til Fiorentina.

Foruten de røde sendte også klubber som Everton, Wolverhampton, Leicester og Chelsea speidere for å se Gelhardt i aksjon for Wigans ungdomslag forrige sesong.

2002-modellen spilte blant annet mot Liverpool i FA Youth Cup i februar, en kamp som akademidirektør Alex Inglethorpe overvar, og tross tap imponerte Wigans ettertraktede angriper, skriver Jones.

Kommende fredag forventes det at Gelhardt blir involvert når England U18 tar imot Australia på Greene King Stadium i Leicester. De skal også møte Brasil (søndag) og Sør-Korea (tirsdag) under landslagspausen.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]