Trolig tilbake rundt månedsskiftet

James Pearce om skadene til Alisson og Keïta, kontrakt for Milner og ny draktavtale.

5. sep 2019 kl 21.22 Marius Rabben

Liverpool-korrespondenten til nyoppstartede The Athletic er blant journalistene som har fulgt klubben tettest de siste årene. I ettermiddag svarte Pearce på innsendte spørsmål for sportsnettsiden.

Mange av dem handlet om fremgangen til Alisson Becker, som har vært ute med en leggskade siden Premier League-åpningen 9. august. I dag la keeperen ut en videosnutt fra Melwood.

Brukte spesial-tredemølle denne uka

Klubben har ikke kommet med noen forventet returdato, og påpeker at behandlingstiden for slike skader varierer, forklarer Pearce.

«Jeg kan fortelle dere at han denne uka har brukt klubbens antigravitasjons-tredemølle, som bidrar til bevegelighet og styrke mens belastningen på kroppen er minimal», skriver han.

«Av det jeg har hørt, tror jeg det blir slutten av september eller tidlig oktober før vi ser ham tilbake. Det vil gjøre at fraværet hans blir på totalt seks til åtte uker.»

Angående Naby Keïta har det ikke kommet ny informasjon fra klubben, ifølge Pearce.

– Definitivt ikke noe prat om å gi ham opp

24-åringen har slitt med en rekke skader siden han ble en del av Liverpool-stallen i fjor sommer, og nå er han ute med en strekk i hoftepartiet som han fikk dagen før supercupfinalen mot Chelsea.

Gjør skadeproblemene at Liverpool-ledelsen er bekymret for fremtiden til Keïta hos de røde? Pearce sier han heller sitter igjen med inntrykket av at klubben har sympati overfor midtbanespilleren.

«Han har hatt mye uflaks med skader som har ødelagt utviklingen sin. Jeg håper bare at han er i stand til å vise hva han er laget av når han kommer tilbake fra denne hofteskaden», skriver den tidligere Liverpool Echo-journalisten.

Sommerens sesongoppkjøring gikk i vasken grunnet skadetrøbbelet som begynte med Barcelona i Champions League-semifinalen, og som ble slått opp under Afrikamesterskapet.

«Keïta var i god form før han pådro seg den skaden mot Barça», fortsetter Pearce. «På dette stadiet av karrieren er det definitivt ikke noe prat om å gi ham opp. Klopp tror fortsatt på ham.»

Ny Milner-kontrakt?

Fremtiden til James Milner ble også et tema under spørrerunden. Lagets visekaptein, som kom gratis fra Manchester City i 2015, er inne i sitt siste kontraktsår.

«Håpet er at det blir ordnet i løpet av de neste månedene», svarer Pearce.

Under pre-season sa Milner selv at han fortsatt ventet på at kontraktsamtalene skulle starte, men på tampen av forrige sesong var veteranen klar på at han var interessert i forlengelse.

«Jeg håper virkelig de kan bli enige om minst 12 måneder til. Han er malen på en proff, og det som han gir laget går langt forbi prestasjonene hans på banen.»

– I utrolig sterk forhandlingsposisjon

Når det gjelder ny draktavtale, der Nike er favoritter til å ta over neste sommer, forteller Pearce at Liverpool FC fortsatt er i samtaler med flere leverandører.

«Nike er veldig interessert og er favoritter til å ta over etter New Balance. LFC befinner seg i en utrolig sterk posisjon når det kommer til forhandlingene.»

«Den nåværende avtalen er verdt rundt 45 millioner pund årlig, men jeg vil forvente at den nye avtalen vil nærme seg 80 millioner pund per år.»

Har du innspill til journalisten?
[email protected]