– Jeg ble sjokkert over hvor raskt det gikk

Liverpools reserveløsning i forsvar, Nathaniel Phillips, må tilpasse seg etter spill i Tyskland.

9. jan 2020 kl 17.11 Kenneth Baraas

Liverpool ble nylig enige med Stuttgart om å hente hjem midtstopperen fra lån. Phillips har i høst spilt i 2. Bundesliga, og har byttet ut opprykskamp i Tyskland med tittelkamp i Liverpool. 

De røde har hatt Joël Matip, Dejan Lovren og Fabinho samtidig på skadelisten, og på et tidspunkt var heller ikke Virgil van Dijk tilgjengelig - da stilte Jordan Henderson opp som midtstopper. 

Dermed ønsket Jürgen Klopp å hente hjem Phillips for bredere dekning i hjertet av forsvaret. Og den hjemvendte forsvarsspilleren fikk muligheten ved første anledning, i kampen mot Everton i FA-cupen. 

– Det var helt klart høydepunktet i karrieren min å spille i derbyet på Anfield. Spille i FA-cupen og holde nullen, forteller Phillips til Liverpoolfc.com

– Altså, du kan egentlig ikke forvente noe mer i din profesjonelle debut for Liverpool. Jeg må bare forsøke å nyte det nå. 

– Det er en fantastisk klubb å være i, spesielt nå som de gjør det så bra. Jeg nyter det, men man må legge ned arbeidet hver eneste dag. 

– Det er en fantastisk gruppe med spillere også, det er en fin atmosfære å arbeide i. 

FORNØYD: Jürgen Klopp kunne ikke bedt om så mye mer i Phillips´ debut.

FORNØYD: Jürgen Klopp kunne ikke bedt om så mye mer i Phillips´ debut.

Sjokktilstand

Phillips innrømmer dog at nivået og fotballstilen er av en annen karakter enn i Tyskland. 

– Jeg har trent mye med guttene, så jeg vet hvordan de er. Men man innser raskt at det er en annen måte å spille på her, etter å ha vært fire-fem måneder borte. 

– Jeg var litt i sjokktilstand i de ti første minuttene (mot Everton) over hvor raskt spillet gikk, for jeg er vant til at det går saktere fra tiden i Tyskland, innrømmer Phillips. 

De første 20 minuttene var hektiske mot Everton, og Adrian gjorde sitt for å holde ballen ute av buret. Etter sjokket hadde lagt seg, bidro Phillips også godt, i tospann med Joe Gomez, til at Liverpool holdt nullen og tok seg videre til neste runde i FA-cupen. 

– Men jeg måtte bare komme meg over det og gjøre jobben min, heldigvis klarte vi å gjøre det med en clean sheet. 

– Jeg synes det var en fantastisk lagprestasjon. Det var en veldig vanskelig kamp, men vi la ned full innsats alle sammen.  

– Jeg har vært borte for mesteparten av sesongen og kun vært her i en kort periode, men måtte tilpasse meg raskt. Laget mot Everton hadde ikke spilt mye sammen tidligere, men det viste hvilken fantastisk gruppe som er her og hvilken karakter som bor i dette laget, avslutter Phillips. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]