Jürgen Klopp om en tryggere og mer selvsikker Jordan Henderson

Liverpools kaptein har hatt en sesong som aldri før.

23. jan 2020 kl 09.14 Torbjørn Flatin

– Kanskje folk måtte venne seg til at det var Steven Gerrard som ikke hadde kapteinsbindet, halvt spør og halvt reflekterer Jürgen Klopp til The Independent når det blir snakk om «Årets Spiller i England», Jordan Henderson.

Arbeidsjernet på midtbanen har hatt sine kritikere, men hans plass på midtbanen er nå nærmest udiskutabel.  De siste ukene som en vikar i ankerrollen til Fabinho, en jobb han har utført til beste karakter.

Fikk ikke nok kreditt

– Jeg var ikke klar over det, at Hendo ikke fikk den kreditten han fortjener, forklarer Klopp videre.

– Det var mange gode kamper, som ikke ble vurdert som gode kamper av ham før forrige sesong.

– Jeg leser ikke aviser, men jeg hører om det hvis folk ikke er fornøyd med dette og hint og da kan jeg reagere. Takk Gud for at noen fortalte meg slik at jeg kunne hjelpe ham litt i å få en riktig vurdering.

– Det er viktig at jeg kan si at jeg er fullstendig fornøyd med prestasjonen selv om folkeopinionen er annerledes. Jeg vet nøyaktig hva som er forventet slik at det er en viktigere tilbakemelding. Hvis han gjorde den jobben, da er det bra. Hvis han scorer to mål, men andre ting gikk galt, da vil jeg også fortelle ham det.

Større selvsikkerhet

Ifølge Klopp har Henderson «naturlig kvalitet, kraft, fart og lidenskap».

– Men han har nå også blitt roligere i spesielle situasjoner. Hans bevissthet om hva som skjer rundt ham, selvtilliten, det har økt, forklarer Klopp.

– Jeg hadde en lignende situasjon med Sebastian Kehl i Dortmund. Han ble den eneste kapteinen i klubbens historie som kunne løfte både ligatittelen og cupen da vi vant The Double (2012).  Det er hos deg for alltid og det er kult.

– Det at Jordan Henderson er kaptein for Champions League vinnerne i 2019 er også kult, det vil bli end mer tilfredsstillende hvis han kan si at Jordan Henderson er kaptein for Premier League vinnerne.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]