– Det viser hvor god jobb Klopp har gjort

Kieran Trippier hyller Liverpool og innser hvilken utfordring som venter for Atletico Madrid.

28. jan 2020 kl 21.44 Kenneth Baraas

Liverpool fikk en tøff motstander i åttendedelsfinalene i Champions League, da Atletico Madrid og Diego Simeone ble trukket opp av hatten. 

Dog har hovedstadslaget hatt en noe trøblete start på sesongen. Etter 21 serierunder, ligger Atletico på 5. plass i La Liga. Det er kun to poeng opp til tredjeplasserte Sevilla, men lukene opp til Barcelona og Real Madrid er henholdsvis syv og ti poeng. For øyeblikket består skadelisten av viktige spillere som Diego Costa, Thomas Lemar, Koké og José Gimenez.

På det spanske laget venter en gammel kjenning fra Premier League, i form av Trippier - Tottenhams tidligere forsvarsspiller. Den engelske landslagsspilleren, som forøvrig også befinner seg på skadelista, har fulgt nøye med på den kommende motstanderen i Champions League-sluttspillet.  

– Å spille her har gitt meg muligheten til å se nesten hver eneste kamp i Premier League, og jeg har sett mye av Liverpool - og sett i to og et halvt år hvor gode de har vært, forteller Trippier, ifølge Liverpool Echo

– Spillerne som de har hentet inn, manageren, du ser hvordan de har utviklet seg. De har vært fantastiske og kommet til to finaler i Champions League. 

MØTES IGJEN: Trippier må ha en god dag på jobben for å stoppe Sadio Mané.

MØTES IGJEN: Trippier må ha en god dag på jobben for å stoppe Sadio Mané.

Tydelig utvikling

Første åttendedelsfinale spilles 18. februar, der Liverpool gjester stadion hvor de løftet trofeet i juni - Wanda Metropolitano.

– Denne sesongen har vært fantastisk og det faktum at de er så langt foran i Premier League, med tanke på hvor intens ligaen er, det viser bare hvor god jobb som Jürgen Klopp har gjort. 

Trippier er kjent for sin presise innleggsfot, men fikk mye kritikk for sitt defensive arbeid i Premier League. Det er noe engelskmannen arbeider mye med før møtet med Liverpools fryktede fronttrio. 

– Jeg kan helt klart forbedre mine defensive egenskaper, noe jeg må gjøre, og det er ikke en bedre klubb å gjøre det i, avslutter Trippier.  

Har du innspill til journalisten?
[email protected]