Oxlade-Chamberlain om hvorfor Liverpool fortsatt vil være sultne i sin jakt på ligagull

22. jan 2020 kl 09.54 Torbjørn Flatin


Alex Oxlade-Chamberlain mener tidligere erfaringer gjør at de røde står godt rustet når denne sesongen skal fullføres på best mulig måte.

- Vi er inne på et godt sport for øyeblikket, forklarer Liverpools nr. 15 til liverpoolfc.tv. – 97 poeng og du fikk den skuffelsen (over ikke å vinne), noe som gjør oss sultne foran dette året. Vi gjør det bra nå, men mentaliteten er at ingen ting er gjort ennå. Det gjenstår en jobb å gjøre.

Alex Oxlade-Chamberlain mener at gode prestasjoner de siste par årene, og ikke minst å ha misset ligagullet med et poeng forrige sesong, nå gjør at Liverpool er godt rustet til å ta vare på den store ledelsen som de røde har sikret seg i Premier League.

- Det å vinne kamper og trofeer dreier seg om det samme, du må bare fortsette å gjøre det uke etter uke. Som Adam (Lallana) sa det, det blir en besettelse. Det krever i tillegg mye mental styrke. Vi har en flott tropp med spillere her og en stor manager som hele tiden streber mot det, slik at jeg tror ikke det er noe tema. Det er noe du blir sulten av.

- Solskjær får helt tunellsyn når han snakker om Liverpool


Mye mental styrke

26-åringen bruker spillere som Lionel Messi og Cristiano Ronaldo som eksempler på en standard som settes skyhøyt og som man sikter mot år etter år, og hvorfor nettopp de to vil gå over i historien som to av de største.

Det samme med Manchester City og deres dominans i Premier League, hvor de har satt en helt ny standard.

- Du kan se på forrige sesong, hvordan den endte og vi vant ikke ligaen etter å ha tatt 97 poeng. Du må respektere Man City for at de greide å gjøre det, året etter at de hadde vunnet med 100 poeng.

- Å ta 98 poeng sesongen etter krever mye mental styrke, og mye lidenskap for å gjenta det og ikke være tilfreds med hva du allerede har oppnådd.


Glad for å kunne bidra

Ox har startet de to siste kampene mot Tottenham og Manchester United, og som viser at han akkurat nå har vært inne på den meste foretrukne elleveren til Jürgen Klopp. Som den mest offensive av en midtbanetreer også bestående av Jordan Henderson og Gini Wijnaldum. Nå skal det sies at spillere som Fabinho og Naby Keita ikke har vært tilgjengelig med skader.

- Jeg er bare glad for at jeg kan være tilgjengelig og kan hjelpe laget, forklarer Alex. – Det at jeg var ute praktisk talt hele forrige sesong gjorde at målet mitt i år var å være skadefri og å bidra så mye som mulig.

- Jeg ønsker å være en del av dette laget og det er klart at jeg vil gjerne bidra med det jeg ga laget før jeg ble skadet, slik at jeg prøver derfor å være den offensive midtbanespilleren som kan assistere de lengst fremme når jeg spiller.

- Det samme med de defensive krav som dette laget og manageren krever.

- Jeg er fornøyd hvis jeg kan være med å skyve oss videre framover, og forhåpentligvis kan vi få de resultatene som vi søker.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]