Håper å få 20 millioner pund for Shaqiri

To klubber skal være i samtaler med Liverpool.

2. okt 2020 kl 09.36 Arild Skjæveland

Xherdan Shaqiri imponerte mot Lincoln City i forrige uke, men var utelatt fra troppen til begge kampene mot Arsenal denne uken. James Pearce i The Athletic skriver at den opprinnelige planen var at han skulle starte sin første kamp på Anfield på 10 måneder, før kontrabeskjeden kom.

Jürgen Klopp ville ikke si for mye, men sa likevel nok til å bekrefte at 28-åringen er på vei bort fra Liverpool.

– Jeg ønsker ikke å si noe om det. Han er ikke skadet, og han har ikke gjort noe galt, sa Klopp til pressen etter kampen.

– Dette er en tid på året da managere får informasjon, og vi må handle, sier han.

Det var Neil Jones i Goal.com som først meldte om interesse fra to klubber. Ifølge Liverpool Echo skal den ene interessen være fra Serie A.

Håper på 20 millioner pund

Liverpool betalte utkjøpsklausulen på 13 millioner pund da Stoke rykket ned fra Premier League for to år siden, og håper å kunne gå i pluss når de selger sveitseren.

Ifølge Jones verdsettes spilleren til 20 millioner pund. Overgangsvinduet stenger på mandag, så nå har klubbene dårlig tid.

Shaqiri fikk nesten hele forrige sesong ødelagt av skader. Han har spilt 42 kamper for klubben, scoret åtte mål og har fem målgivende – og det har ikke kommet mot hvem som helst. Med scoring mot Everton, to mål mot Manchester United, og assisten til Gini Wijnaldums 3-0-scoring mot Barcelona i semifinalen i Champions League, har han vist seg som en spiller for de store anledningene.

Dersom Shaqiri selges, skal sjansene være større for at Harry Wilson beholdes som backup denne sesongen, ifølge Pearce. Det er opp til Burnley, som så langt ikke har vært villig til å betale det Liverpool krever for 23-åringen. De helrøde vil ha minst 15 millioner pund garantert, og en pakke som kan stige til 20 millioner pund for å slippe waliseren.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]