Klubbene ønsker kamper tilgjengelig på stream, men får nei fra Premier League

Det er ikke en aktuell løsning for Premier League.

7. okt 2020 kl 10.20 Arild Skjæveland

Det ser ut til at klubbene må klare seg uten supportere på tribunene frem til tidligst i mars måned, og det går hardt utover økonomien.

Til nå har samtlige Premier League-kamper blitt TV-sendt, men det er ikke planen at det skal fortsette for alltid, og resten av kampene i oktober er foreløpig satt opp slik at kun de som opprinnelig skulle plukkes ut for TV vil bli sendt.

Klubbene skal igjen møtes neste uke, for å bli enig om TV-sendte kamper for resten av oktober måned. Der er det ventet at Premier League vil fortsette å gi Sky, BT og Amazon ekstra kamper – noe som inntil nå har betydd flere kamper også på TV 2 Sport Premium her i Norge.

En mulighet som har blitt foreslått, er at klubbene selv kan streame kampene sine direkte. Der setter Premier League foten ned, melder Matt Hughes i Daily Mail

Bekymret for verdien på produktet

Klubbene har forsøkt å få Premier League til å gå med på en lignende løsning som de har i English Football League, der kampene som ikke sendes på TV vil bli streamet så lenge det ikke er supportere på tribunen.

Det ville redusert det store tapet med mange millioner pund, men Premier League vil stå imot presset, og vil ikke gå med på en slik løsning, skriver avisen.

For de som støtter klubber nedover i divisjonene, kan supportere kjøpe tilgang til streaming av kampene, og det skal ha redusert det økonomiske tapet fra billettinntekter med én tredjedel.

160 av 380 kamper i Premier League skal i utgangspunktet ikke sendes på TV, men Premier League er bekymret for ligaens kommersielle verdi på lang sikt dersom de går med på en slik løsning. Uten eksklusive TV-rettigheter, vil det være fare for at flere krever pengene sine tilbake.

Allerede neste år er det planlagt at budrunden for neste treårsperiode med TV-rettigheter skal starte, og ligaen er bekymret for at en slik løsning kan gå utover verdien på produktet Premier League.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]