Liverpool bekrefter kjøp av Marcelo Pitaluga

Etter flere meldinger om at brasilianeren ville bli rød, så bekrefter klubben i dag kjøpet av 17-åringen.

8. okt 2020 kl 15.18 Øystein Tronstad oysteit

– Nå er han her og vi kan utvikle han. Det er ikke noe press. Han er fortsatt ung og det er en lang vei med mye arbeid, sier Liverpools keepertrener John Achterberg til Liverpoolfc.com.

Ungguttens største triumf i en kort karriere var VM-gullet for U17, på hjemmebane i november. Det var også der han fanget Achterbergs og Liverpools oppmerksomhet.

– Jeg så han for første gang i den VM-troppen. Du tar en titt på alle målvaktene og alderen deres. Han var et år yngre enn resten av troppen, og da tenker du at det er verdt å undersøke, forteller Liverpools keeperansvarlige.

– Vanligvis så har du målvakter på samme alder, men har du en som er et år yngre så tenker du at han kan ha noen gode kvaliteter.

Achterberg fikk så sett et par Fluminense-kamper, og både Jack Robinson, samt Mark Morris og Neil Edwards fra akademiet, fikk tatt en nærmere kikk på unggutten.

Et sammentreff var også at Allan Rodrigues de Souza, bedre kjent som Allan, var utlånt til Fluminese. Det gjorde at Liverpool fikk rapporter fra treningshverdagen til Pitaluga, i tillegg til at de fikk se han spille for reservelaget.

– Han spilte allerede for reservelaget da han var 16. Det betyr at de har tro på han siden de lar han stå der i så ung alder, sier Achterberg som nå fremhever tålmodighet med talentet.

– Først av alt så trenger han å finne seg til rette her. Han må lære tempoet, spillet er annerledes i England enn i Brasil. Det går raskere og mer aggressivt. Alt dette må du ta med i betraktningen, samtidig som at du skal forsøke å utvikle videre.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]