Steven Gerrard fortsetter å imponere i Skottland

For en jobb han gjør med Rangers!

22. okt 2020 kl 23.03 Arild Skjæveland

Steven Gerrard er nå inne i sin tredje sesong som Rangers-manager. Laget hans har endt på andreplass bak Celtic i hans to første sesonger på Ibrox – selv om fjorårssesongen ble avsluttet tidlig da de valgte å avbryte sesongen i mars i Skottland.

Denne sesongen har de starte på strålende vis. Etter 11 serierunder har Rangers vunnet ni og spilt to uavgjort. Forrige helg slo de Celtic, på bortebane, uten å slippe til et eneste skudd på mål. Med det topper de tabellen fire poeng foran sin erkerival, med én kamp mer spilt.

Men det er ikke bare poengfangsten som har vært imponerende. De har holdt nullen ni ganger på sine 11 første ligakamper denne sesongen!

Startet med å vinne borte i Europa

Rangers gikk til 8.-delsfinale i Europa League forrige sesong, der Bayer Leverkusen ble for sterke.

Også denne sesongen har de fått en bra start i Europa League. Torsdag kveld møtte de Standard Liege på bortebane. Belgierne hadde ikke tapt en hjemmekamp i Europa på seks år, før Rangers i dag kom og vant 2-0. James Tavernier scoret først fra straffemerket – før Kemar Roofe scoret en god kandidat til årets mål i Europa på overtid.

Han dro seg fri fra tre spillere på egen banehalvdel, før han banket ballen i mål fra midtbanen. En scoring som vil være med i diskusjonen når Puskas-prisen skal deles ut.


Ryan Kent spilte hele kampen på venstrekanten. 2-0, og sesongens tiende «clean sheet».

Neste sesong vil Skottland gå fra én til to kvalifiseringsplasser for Champions League – men det spørs om Steven Gerrard fortsatt er der dersom denne utviklingen fortsetter, selv om han har kontrakt til sommeren 2024…

Har du innspill til journalisten?
[email protected]