Swansea er favoritter til å sikre seg Wilson

Swansea er en av flere klubber som ønsker å sikre seg Harry Wilson på lån før fredagens transferdeadline i English Football League.

14. okt 2020 kl 11.01 Einar Kvande

Velinformerte Neil Jones i Goal.com skriver at Swansea leder an i jakten på Liverpool-vingen Harry Wilson. Den walisiske Championship-klubben ønsker å sikre seg 23-åringen på lån før fredagens transferdeadline. 

Liverpool var villige til å selge Wilson i sommer, men takket nei til et bud fra Burnley på 12 millioner pund pluss tilleggssummer. Dette var like før transfervinduet mellom Premier League-klubbene stengte. Anfield-klubben mente at Wilson var verdt nærmere 20 millioner pund, etter en god sesong på lån hos Bournemouth i Premier League.

Burnley kom aldri tilbake med noe høyere bud, og ingen andre klubber la heller inn bud i løpet av de siste dagene før transfervinduet stengte. Dermed må den walisiske landslagsspilleren enten spille U23-fotball for Liverpool denne høsten eller lånes ut til en klubb i Championship. 

Wilson startet Liverpools ligacupkamp mot Arsenal nylig. Hans første kamp for klubben siden 2017, og bare hans andre totalt. 

Swansea ser ut til å ha overtaket av klubbene som ønsker å låne Wilson. De har Steve Cooper som manager. En tidligere trener ved Liverpools akademi, som tok godt vare på Rhian Brewster da den unge spissen var utlånt fra Liverpool til Swansea forrige sesong. 

Derby er en annen sterk kandidat

Derby er en annen klubb som ønsker seg Wilson på lån. Wilson var også lånt ut til Derby i 2018/19, noe som gjør The Rams til en annen sterk kandidat. Minst tre klubber til skal også ha ønske om å låne Wilson, ifølge Goal.

Neil Jones nevner også andre spillere som kan være på vei bort fra Liverpool denne uken. Nat Phillips er ønsket i en rekke Championship-klubber, inkludert Nottingham Forest og Middlesbrough. Ben Woodburn kan være på vei til League One, der både Charlton og Hull ønsker seg Liverpool-spilleren. Angriperen Liam Millar og midtbanespilleren Herbie Kane kan også bli lånt ut før uken er omme.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]