Tre av fire lag i Champions League-gruppen har innkasttreneren på lønningslista– Ingen i moderne fotball er bedre på innkast enn Liverpools backer

Vi må forvente få feilkast i Champions League denne høsten.

10. okt 2020 kl 18.09 Arild Skjæveland

Liverpool gikk fra å være det tredje verste laget på innkast i Premier League, til å være nest best i hele Europa, ifølge Tifo Football Det eneste laget som var bedre, er FC Midtjylland, som også har Grønnemark på lønningslisten.

Nå skal de to klubbene møtes i Champions League denne høsten. Men det er ikke bare Liverpool som har gitt dansken arbeidsoppdrag denne høsten. Han er også ansatt i klubber som RB Leipzig, Gent og Ajax, rapporterer The Guardian.

Med det er det kun Atalanta i Liverpools Champions League-gruppe som ikke har avtale med 44-åringen.

Han besøker hver klubb seks-sju ganger hver sesong, med to til fire økter per besøk. I tillegg analyserer han kampene og kommer med tilbakemeldinger.

De to beste i moderne fotball

Ifølge Grønnemark scoret Liverpool 13 mål etter situasjoner fra innkast i 2019/20-sesongen.

– Jeg har trent mange spillere som har forbedret lengden på kastene sine ved hjelp av teknisk trening. Da jeg begynte å jobbe med Kian Hansen kunne han kaste 30 meter, som er ganske langt. Men kastet var veldig lett å forsvare seg mot. Han klarte etterhvert å kaste 36,7 meter, og med en utrolig fart. Jeg tror han hadde målgivende til de 35 målene FC Midtjylland scoret etter innkast de neste fire sesongene, sier Grønnemark i et intervju med The Guardian

Hansen spiller nå for Nordsjælland, og er ikke en Liverpool må bekymre seg for i gruppespillskampene.

Han mener at Liverpools to backer er de to beste spillerne på innkast i moderne fotball.

– Andy Robertson fra Liverpool er et helt annet eksempel. Han kunne ikke kaste lenger enn 19 meter da jeg møtte ham. Det er veldig, veldig kort, og når du kaster så kort er det veldig enkelt å sette press mot det innkastet. Han klarte å forlenge kastet sitt med nesten åtte meter.

– Selv om han aldri vil ha det lengste kastet, har vi klart å forbedre radiusen på innkastene hans med mer enn 500 kvadratmeter. Det betyr at han kan kaste til flere spillere. Han har forbedret seg utrolig raskt, også taktisk, for når han skal kaste og når han skal holde på ballen. Når blir det rom? Han er veldig god på presisjon. Trent har nesten nådd det samme nivået, men det tok ham litt lenger tid. I mine øyne er de to beste på innkast i verden, sier han.

Grønnemark kan ikke jobbe med andre klubber i Premier League så lenge han har kontrakt med Liverpool.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]