– Både jeg og Diogo er spillere som kan avgjøre kamper

Innbytterne ble avgjørende da Liverpool tok seg til tabelltopp.

1. nov 2020 kl 12.35 Arild Skjæveland

Liverpool stanget og stanget i andreomgangen mot West Ham. Da valgte Jürgen Klopp å gjøre et dobbelbytte. Han tok ut Curtis Jones og Roberto Firmino, og satte inn Xherdan Shaqiri og Diogo Jota for de siste 20 minuttene.

Shaqiri var knapt involvert forrige sesong, og så ut til å bli solgt før overgangsvinduet stengte. Det ble aldri noen overgang, og 29-åringen ser ut til å få spille en mye større rolle denne sesongen.

– Det var utrolig. Innbytterne prøver selvsagt alltid å endre kampen og avgjøre. Både jeg og Diogo er spillere som kan avgjøre kamper, og det trengte vi, sier Shaqiri i et intervju med Liverpoolfc.com

– Vi spilte begge en rolle i det andre målet. Det var et pent og viktig mål, så vi er veldig glade for at de tre poengene blir igjen her på Anfield.

Glad for å bli involvert

Forrige sesong spilte Shaqiri kun 293 minutter førstelagsfotball for de røde, og fikk mye av sesongen ødelagt med skader. Denne sesongen har han allerede spilt 215 minutter. Innhoppet lørdag kveld var hans første minutter i Premier League denne sesongen, og hans sjette målgivende i den helrøde drakten.

– Det er alltid fint å være involvert. Jeg har vært skadet noen ganger, og det har vært en tøff reise tilbake hit. Jeg er glad for at jeg har fått minutter igjen. Jeg prøver å holde meg frisk, og håper at det fortsetter slik, sier Liverpools nummer 23.

Han forteller at laget aldri mistet troen mot West Ham, selv om det avgjørende målet lot vente på seg.

– Det var en tøff kamp. Vi visste at West Ham ville komme hit med mye selvtillit, for de har fått gode resultater mot store lag i de siste kampene. Vi så det fra starten, og de tok ledelsen tidlig, men vi fortsatte og spilte vårt spill helt til slutt.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]