– Bobby spiller tolv instrumenter i vårt orkester

Jürgen Klopp med en glødende attest til Roberto Firmino.

24. nov 2020 kl 15.22Einar Kvande

Jürgen Klopp gjentok under dagens pressekonferanse nok en gang hvor viktig Roberto Firmino er for hans lag. Brasilianeren kom endelig på scoringslisten igjen mot Leicester, da han gjorde det siste målet i 3-0 seieren med et nydelig hodestøt på James Milners corner. 

Dette var Firminos første mål for klubblaget på rundt en måned, og Liverpools nummer 9 ble fort omringet av jublende glade lagkamerater.

– Det har alltid vært viktig å score mål for Bobby, men han er en komplett fotballspiller. Et fotballag er som et orkester. For å kunne spille må vi ha folk på ulike instrumenter. Noen av dem spiller ganske høyt, mens andre spiller ikke fullt så høyt, men de er alle viktige for rytmen. Bobby er utrolig viktig. Han spiller noe slikt som tolv instrumenter i vårt orkester. Han er utrolig viktig for rytmen, forklarte Klopp.

– Heldigvis kan vi spille uten ham også, men det er hyggelig å ha ham på banen. Og se på statistikken. Selvsagt liker jeg den veldig godt. Jeg liker å ha ham på banen, det ser dere, for han har spilt ganske ofte.

– Jeg er ikke bekymret når det gjelder noe med Bobby, men jeg vet at det hjelper å score et mål nå og da. Og dette målet var veldig viktig.

– Det jeg likte aller best var reaksjonen til de andre spillerne. Dere så feiringen. Vi feirer alltid mål, men feiringen av dette målet var veldig følelsesladet fordi spillerne leser avisene, dessverre, og de har sett at han er blitt kritisert. Så de var veldig glade på hans vegne, at han scoret dette målet. Det føltes helt riktig at han scoret det.

– Dere har sett hvor viktig han er for oss et par ganger, så dere vet hvor viktig han er. Derfor trenger jeg ikke å nevne det mer.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]