–Ole Gunnar Solskjær har helt rett

Jürgen Klopp tok nok en gang opp fem bytter og den tette terminlisten under pressekonferansen etter City-kampen.

8. nov 2020 kl 23.25 Einar Kvande

– Jeg snakket om dette for to uker siden. Klubben organiserte et møte med Premier League for meg, og de fortalte meg at de ikke kan forandre på dette fordi det ikke handler om Manchester United, Liverpool eller Manchester City. La meg si det på denne måten. Vi spilte 13.30 mot Everton etter den forrige landskampuken. Noen av mine spillere var i Peru onsdag kveld. Så spiller du 13.30 på en lørdag. Slike ting bør ikke skje. Jeg forstår 100 prosent at kampene må gå på TV. Men Premier League må ta større hensyn til spillerne. Alt er forandret med unntak av terminlisten. 

– Vanligvis har vi oktober og november, og så har vi en veldig, veldig travel desember. I år er oktober og november som desember, og det er desember også. Intensiteten er veldig vanskelig. Det er helt normalt å spille på lørdag, men det er kampstart klokken 13.30 som tar livet av oss.

– Tottenham spilte mot Ludogorets torsdag kveld, og spilte i dag klokken 13. All respekt til West Bromwich, men Tottenham vant kampen sent fordi du trenger mye lenger tid til å komme til hektene. Folk tenker kanskje at det bare øker konkurransen, og gir de andre lagene en sjanse. Problemet er at spillerne blir skadet. Vi klarer ikke å holde spillerne skadefrie. Det er problemet. Det handler ikke om oss, men om kampoppsettet.

– Vi må ta en ny prat om fem bytter. Men jeg er ganske sikker på at 14 lag igjen vil si at vi ikke skal ha det. Men la oss i det minste ha fem bytter når vi møter hverandre da. Jeg aner ikke om det er mulig, men vi må finne løsninger, for det er så tøft denne sesongen. Vi ønsker å spille fotball med de spillerne vi har. Vi må spille fotball. Det er bra for folk. Det er bra for oss. Alt er fint. Men det bør ikke være tillatt å spille onsdag kveld, og deretter 13.30 på en lørdag.

– Ole Gunnar Solskjær hadde rett. City og vi spilte tirsdag, og det er alltid to lag som spiller tirsdag og to lag som spiller onsdag i Champions League. Dersom tirsdagslagene må spille tidlig på lørdag er det ikke hyggelig, men det er greit. Men de som spiller onsdag bør man ikke en gang vurdere å sette opp i tidligkampen lørdag. Sky, BT, Premier League, BBC, og hvem det nå måtte være, må begynne å snakke sammen. Vi kan ikke kjøre det samme løpet som vi alltid har gjort tidligere. Det er veldig viktig at fotballforbundet blir involvert. 

– I kveld mistet vi Trent Alexander-Arnold, og jeg er ganske sikker på at Gareth Southgate ikke liker det. Dersom vi fortsetter slik som dette, og EM forhåpentligvis går av stabelen til sommeren, da er jeg spent på hvilke spillere som kan delta der. Alle må komme til bordet. Det hadde vært fint om vi fant en løsning som alle kan leve med. Vi kan ikke slutte å tenke. Vi må starte å tenke nytt.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]