Skadekrise på midtbanen foran kampene mot Ajax og Wolves

Liverpool må klare seg uten Thiago Alcantara og Alex Oxlade-Chamberlain i minst to kamper til.

28. nov 2020 kl 19.44Einar Kvande

En dyster skadesituasjon ble enda mørkere da James Milner fikk en hamstringskade i 1-1 kampen mot Brighotn lørdag. Visekapteinen, som spilte høyreback etter at Neco Williams ble byttet ut til fordel for Jordan Henderson foran andre omgang, måtte kaste inn håndkledet etter 74 minutters spill på Amex Stadium. Han ble erstattet av Curtis Jones, som gikk rett inn i en uvant rolle som sideback.

Etter kampen bekreftet Jürgen Klopp til BT Sport at Milner ikke kunne fortsette kampen på grunn av en strekkskade i baksiden av det ene låret.

Liverpool-manageren tror heller ikke at Thiago Alcantara og Alex Oxlade-Chamberlain vil være aktuelle for de to neste kampene, mot Ajax i Champions League og Wolves i Premier League.

Thiago har ikke spilt siden han fikk en kneskade i lokaloppgjøret mot Everton den 17. oktober, mens Ox ikke har spilt ennå denne sesongen etter at han fikk en kneskade under Liverpools treningsleir i Østerrike før sesongen startet.

– Vi har ikke tenkt så mye på Ajax og Wolves ennå, men jeg tror ikke det, svarte Klopp da han ble spurt om de to spillerne var aktuelle for kampene i neste uke.

I tillegg til Oxlade-Chamberlain, Thiago og Milner, er også Naby Keita og Xherdan Shaqiri ute med skader, og da er det tynt med midtbanealternativer foran kampene mot Ajax og Wolves.

Liverpool avsluttet kampen mot Brighton med Georginio Wijnaldum, Jordan Henderson og Curtis Jones på banen, og dette er de eneste skadefrie midtbanespillerne som Liverpool har, om vi ser bort fra Fabinho som for tiden vikarier som midtstopper, og juniorene Jake Cain og Leighton Clarkson. Begge de to sistnevnte er 2001-modeller, og altså like gamle som Jones.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]