– Vel, jeg spiller for det beste laget i min karriere

Diogo Jota med glimrende svar da han ble spurt om han spiller den beste fotballen i sin karriere.

4. nov 2020 kl 10.46 Einar Kvande

Diogo Jota fikk med seg matchballen hjem etter en gnistrende oppvisning i angrepsfotball i 5-0 seieren over Atalanta. Portugiserens hat-trick var det høy klasse over, og etter kampen ble han spurt av BT Sport om han spiller den beste fotballen i sin karriere nå. 

– Vel, jeg spiller for det beste laget i min karriere så langt, det er sikkert. Jeg vet ikke om dette var det beste øyeblikket i min karriere, men å score mål er viktig i fotball, så jeg er selvsagt veldig godt fornøyd med dette og resultatet. Dette var en flott borteseier i Champions League, og et fint øyeblikk. En fin kveld, svarte 23-åringen.

Jota trekker frem den første scoringen i kampen som hans personlige favoritt av de tre målene.

– Det er den scoringen som åpner opp kampen. Det er viktig for alle lag å score først, og vi scoret tidlig i kampen, så det var et fint øyeblikk for meg og for laget, for da kunne vi styre kampen slik vi ønsket. Det var det viktigste.

Seks mål på de fire siste kampene

Jota har fått en knallstart på sin Liverpool-karriere, men utrolige sju mål på de 10 første kampene, og seks mål på de fire siste. Han stortrivdes på topp sammen med Mané og Salah mot italienerne.

– De er selvsagt to spillere i verdensklasse. Vi kjenner alle deres kvaliteter. De gjør det enklere for meg å gjøre jobben min, fordi de er strålende spillere, og jeg synes vi hadde en flott kampen sammen i dag.

– Vi scorer fem mål, og det skjer ikke så ofte at du scorer fem mål i en kamp. Det var bra. I tillegg holdt vi buret rent.

Nå ser portugiseren frem til søndagens prestisjeoppgjør mot Manchester City, hvor han også håper å få en plass i startoppstillingen. 

– Vi håper å holde buret rent mot City også. Klarer vi det, er jeg ganske sikker på at vi vil vinne kampen.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]