– Byttet av Fabinho var planlagt

Jürgen Klopp var fornøyd med halve kampen, og beroliger alle som fryktet et nytt skadeproblem i forsvaret.

9. des 2020 kl 21.31Øystein Tronstad

– Jeg syntes vi spilte bra i første omgang, med alle endringene. Det var kun for andre gang at Taki (Minamino) spilte i den posisjonen. Momentet snudde etter straffesparket, sier Jürgen Klopp etter at gruppevinner Liverpool delte poengene i Danmark.  

Et Liverpool med knallstart satte nye rekorder, og kjørte videre på autopilot

– To forskjellige omganger. Vi hadde store sjanser som vi kunne ha utnyttet bedre. Midtjylland var fysiske og direkte. Vi kunne tapt siden vi kun spilte bra i 45 minutter, men det gjorde vi ikke.

Tyskeren beroliget også de som måtte være nervøse etter at Fabinho gikk av i pausen.

– Byttet av Fabinho var planlagt, det var ikke på grunn av skade. 

Liverpool stilte med et rekordungt lag i kveld. Snittalderen var på 24 år og 26 dager, sterkt hjulpet ved Billy Koumetio (18) og Leighton Clarkson (19).

– De vil lære. Det er fantastisk å få din første Champions League-kamp, men en karriere handler om hvor mange du får. Guttene har store ferdigheter, samtidig som at de har mye å lære. I kveld hjalp de oss mye.

Neste kamp for de røde er nå Fulham på søndag. Det blir lagets tredje på en uke.

– Det er vanskelig å tenke at året snart er over. Det føles som om vi har 20 kamper til før nyttår. Slik er det for alle, ikke bare Liverpool. Fulham blir en tøff kamp det også, men det er det livet vi lever.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]