Jürgen Klopps julehilsen til supporterne

Manageren har kommet med sin årlige julehilsen.

25. des 2020 kl 10.04Arild Skjæveland

Det har blitt en fin tradisjon at Jürgen Klopp skriver noen ord til supporterne 1. juledag. I år er intet unntak. Her er managerens brev til alle røde, oversatt fra Liverpoolfc.com

«Jeg er sikker på at dere nå vet at jeg hvert år liker å skrive en melding til Liverpool-supportere rundt om i verden, for å ønske dere en riktig god og fredelig jul, uansett hvordan dere ønsker å feire den.

Detter det året vi har hatt, er det kanskje enda viktigere for meg å dele disse ordene direkte og til hver og en av dere som leser, enn noen gang før. Det er klart, vi kommer aldri til å glemme året 2020 – av både gode, og ikke så gode grunner, la meg si det slik.

Vi lever i ekstraordinære tider, og hver og en av oss har blitt påvirket av Korona-pandemien. Det har endret alle aspekter av livene våre, både personlig og profesjonelt. Hvem hadde trodd for et år siden, at året vårt skulle bli slik. At vi skulle være i «lockdowns», uten å kunne reise, eller viktigst av alt, se våre kjære? Så det har lært meg hvor dyrebart livet er, og hvor raskt ting kan bli tatt bort, så sett pris på alt det du kan.

Det har også lært meg hva gode folk kan gjøre når de kommer sammen og støtter hverandre. Jeg ønsker å hylle helsearbeiderne over hele verden, legene, sykepleierne, sykehuspersonalet og nødetatene, for alt dere har gjort de siste ni månedene. Wow – hva kan jeg si? Jeg har ikke ord for å beskrive hvor mye jeg respekterer og beundrer alt dere gjør for mennesker i disse tider.

På vegne av meg, laget mitt og klubben - takk. Dere er ekte helter for oss alle, og jeg vil tenke på dere i dag.

Til dere som har jobbet for å holde land i gang, for å ha varer i butikkhyllene og betjene kunder, sjåførene som har holdt offentlig transport i gang – dere er fantastiske, og ditt uselviske arbeid har hjulpet utallige mennesker, inkludert meg selv, og jeg setter virkelig pris på det».

JULESTEMNING: Liverpool-spillerne tok dette bildet på treningen like før jul.

JULESTEMNING: Liverpool-spillerne tok dette bildet på treningen like før jul.

Trekker frem de som jobber med veldedighet

Det årlige sykebesøket på Alder Hey måtte utgå i 2020.

«Det var trist at omstendighetene gjorde at vi ikke kunne gjøre vårt årlige besøk til Alder Hey i år, og la meg fortelle at guttene, støtteapparatet og jeg var veldig skuffet over det. Samtidig er jeg glad for at vi ved hjelp av teknologi, som jeg ikke helt kan forstå, i alle fall klarte å bringe noen smil til noen av familiene og pasientene på avdelingene. Jeg sender store klemmer til dere alle i dag.

Til dere som har jobbet uselvisk og utrettelig over hele byen, med foodbanks og andre veldedighetsorganisasjoner – min kjærlighet går til dere. Jeg var så glad for å høre hvordan Fans Supporting Foodbanks (FSF) fortsetter å gjøre utrolige ting for de som trenger det, og jeg likte å se bildene av traktorene som kjørte gjennom byen med julelys for FSF og Alder Hey.


Jeg så også nylig videoen med Lee og Timo fra The Florrie som besøkte Anfield og snakket med Sadio. Det var veldig emosjonelt å se, men sa også mye om ånden i denne byen og folkene som bor her. Når vi kommer sammen, kan vi gjøre en forskjell i andres liv. Det er selvfølgelig ikke bare i Liverpool, og vi ser utrolig mye arbeid bli gjort andre steder også for å hjelpe andre. Min respekt for hva Marcus Rashford gjør er enorm. Det er enkelt og åpenbart: Vi er bedre når vi kommer sammen. Det er alltid en løsning, og ikke et problem».

De som har gått bort

Klopp trekker også bort de vi har mistet i året som har gått.

«Dessverre, ettersom viruset har påvirket oss alle, vil det være noen av dere som leser dette som har mistet deres kjære på grunn av det. Til dere, og supportere fra alle klubber som har mistet noen på denne eller en annen måte, beskjeden min er enkel: Dere er i våre tanker og bønner.

På samme måte, i dag og hver dag, er tankene våre hos Hillsborough-familiene, overlevende, de som har kjempet, og de 96 som mistet livet. Deres styrke, kraft og mot fortsetter å inspirere oss hver dag.

Vi har dessverre også mistet noen medlemmer av Liverpool-familien i år, og mine tanker er med familiene og vennene til Gerard Houllier, Michael Robinson, Ray Clemence, Arthur Edwards, Jacques Crevoisier, Don Woan og Brian Jackson».

GIKK BORT: Gerard Houllier døde tidligere denne måneden.

GIKK BORT: Gerard Houllier døde tidligere denne måneden.

Takker støtteapparatet

Dette er også året da Liverpool FC forlot Melwood etter 70 år, og har flyttet førstelaget til et nytt treningsanlegg i Kirkby. Det skriver Klopp om i brevet.

«Jeg vil benytte anledningen til å vise min takknemlighet og takke støtteapparatet i denne klubben. Det arbeidet de gjorde for å få oss tilbake på banen, og lage et trygt miljø, var utrolig. Fra det øyeblikket vi visste at vi skulle forlate Melwood for en periode, den fredagen tilbake i mars…

Måten de reagerte og tilpasset seg omstendighetene for å holde guttene i form. For å få oss klare til å komme tilbake, var virkelig bemerkelsesverdig. Det var ikke en bok de kunne se i for å finne informasjon, det var ikke en nettside. De måtte gjøre det selv – og de gjorde det strålende. Jeg er så stolt og takknemlig for hva de gjorde for oss.

Jeg har sagt det mange ganger. Jeg er ingenting uten støtteapparatet mitt. Det er sannheten. Men også – Liverpool Football Club er ingenting uten sine ansatte.

Jeg skal ikke nevne individuelle navn, ettersom noen kan bli flaue, og jeg har fått kjeft fra dem for å gjøre det tidligere – men takk for alt dere har gjort, og fortsetter å gjøre, for å holde klubben i bevegelse. Fra alle på Kirkby, resepsjonistene, kjøkkenpersonalet, banemannskapet, sikkerhetsvakter, sjåfører, reisepersonalet, til alle i alle andre avdelinger: deres harde arbeid, innsats og evne til å tilpasse dere til en ny måte å jobbe på, har vært utrolig. Dette er til dere alle: vår suksess som lag handler like mye om dere, som alle i «fotballavdelingen».

Til de ansatte som jobber med våre veldedighetsprogrammer, LFC Foundation og Red Neighbours – arbeidet deres er noe jeg er stolt over å være en del av i denne klubben. Det du gjør er fantastisk for samfunnet».

Premier League-triumfen…

«Når vi ser tilbake på 2020, og i årene som kommer, vil vi selvsagt alltid huske disse ordene: Liverpool Football Club, champions of England.

Det høres bra ut, gjør det ikke?

Slik er det i livet… Det er morsomt hvordan ting kommer sammen. For oss i boblen vår, klarte vi å være sammen den kvelden vi ble mestere. Jeg tror dere vil ha sett bildene nå… og noe av dansingen!

Det var viktig for meg at vi kunne dele dette spesielle øyeblikket sammen. Guttene fortjente det. Jeg vil aldri glemme tiden vi tilbrakte samen, men samtidig borte fra hverandre under lockdown. WhatsApp-gruppen vår var i fyr og flamme, la meg si det slik! De viste meg hvor sammensveiset denne gruppen spillere er, og hvilken lagånd som eksisterer i denne spillergruppen.

Jeg trengte ikke noen til å fortelle meg det. Det visste jeg allerede – men det jeg elsker med det, er alle de ulike nasjonalitetene, kulturene, tro og bakgrunn, som kommer sammen og jobber mot et mål som kollegaer og venner. Det er noe fantastisk når du tenker på det, og som jeg sa, viser det hvor mye bedre vi er når vi står sammen som mennesker.

Det å kunne dele dette øyeblikket sammen, når vi ble mestere, er noe vi vil ta vare på for resten av livet. Det var stort, følelsesladd, og jeg er sikker på at dere så det på TV etterpå. Da vi fikk troféet av Sir Kenny Dalglish… Wow!

Det var ikke slik vi lå i sengen og tenkte på at det skulle bli – foran et tettpakket Anfield som feiret sammen. Men som jeg sa den gang, vi måtte feire det på riktig måte i det øyeblikket. Vår tid når vi kan feire sammen vil komme, det kan jeg love dere.

Jeg savner dere på Anfield, jeg savner dere på bortekamper, og i Europa. Virkelig – hvor mye dere investerer i å følge dette laget er noe jeg alltid har syntes er bemerkelsesverdig. Jeg tror dere så på ansiktet mitt da jeg kom ut til oppvarmingen mot Wolves, og så noen av dere tilbake på Anfield – hvor glad jeg var. Det var følelsesladd for meg, og etterpå var det noe flesteparten av spillerne sa at de følte i garderoben.

Jeg er en person som alltid prøver å være positiv, så for meg er det mye å se frem til i 2021. Viktigst av alt, er fremskrittene innenfor medisin og vitenskap, som betyr at vi forhåpentligvis kan overvinne denne pandemien og komme tilbake til noe normalt igjen».

– Vi er ikke ferdige

Liverpool-laget har på ingen måte sett «mette» ut etter ligagullet. Det bekreftes av manageren.

«Når det kommer til fotball, vil vi forhåpentligvis ha et fullsatt Anfield igjen på et tidspunkt i det nye året. Kan du se for deg hvordan det vil være? Jeg får gåsehud bare jeg tenker på det mens jeg skriver disse ordene.

IKKE FERDIG: Jürgen forteller at spillerne hans fortsatt er sultne på suksess.

IKKE FERDIG: Jürgen forteller at spillerne hans fortsatt er sultne på suksess.

Det er så mye å se frem til for dette laget. Vi er ikke ferdige. Vi er like sultne og innstilt som noen gang, på å oppnå suksessen dere fortjener. Jeg ser det i guttenes ansikter hver eneste dag.

Vi har også flyttet til et treningsanlegg i verdensklasse i Kirkby, som har brakt oss nærmere akademiet vårt og det utrolige arbeidet de gjør der. Det er det arbeidet som har gitt oss sjansen til å hente inn spillere som Curtis, Neco, Rhys, Billy the kid, Caoimhin, Leighton, Jake og mange flere.

Vi bør også ha noen positive nyheter om utvidelsen av hjemmet vårt, Anfield, som vil bety at flere av dere kan være sammen med oss inne på stadion.

Til slutt vil jeg si, at dersom dette året har lært oss alle én ting, handler ikke i dag om hva som ligger under juletreet ditt, men hvem som står rundt det sammen med deg. Vi har sett hvordan livet kan endre seg så raskt, så i dag bør alle sette pris på hvert øyeblikk og hvert sekund vi tilbringer med våre kjære.

Som jeg har sagt i en video til LFCTV – det handler ikke om gaven du mottar i dag, men om tanken og kjærligheten bak gaven, og hvem som gir den til deg. Sett pris på disse øyeblikkene med dine kjære i dag. De er spesielle. Uansett hvor du er i verden, uansett hvordan du feirer, ønsker jeg deg en trygg, fredelig og god jul.

Jeg håper at teamet vårt har bidratt med å sette et smil på ansiktet ditt i løpet av et ellers tøft år, og gleder meg så mye til å se deg igjen snart.

Kjærlighet og store klemmer,
Jürgen».

Har du innspill til journalisten?
[email protected]