Vi fulgte Klopps pressekonferanseKlopp om Kelleher: – Han har gjort nok for å overbevise meg, det hadde han allerede gjort for lenge siden

Klopp møtte pressen på Kirkby og så fram mot oppgjøret søndag kveld. Vi fulgte seansen.

4. des 2020 kl 12.31Jens Hapnes Rege

Skadesituasjonen

– Har vi noen tilgjengelige? Jeg vet ikke ennå. Trent og Naby tar sine første steg med laget i dag, hva vi gjør avhenger av hvordan det ser ut. Det var noen småskader etter Ajax, så vi må se hvordan det utvikler seg. 

– Bortsett fra Naby og Trent kommer ingen tilbake nå. Ox ser lovende ut, nå varmer han opp laget og gjør litt ballarbeid, men vi må se i de neste ukene. Han er ikke langt unna. 

Kelleher

– Han så bra ut, men han er en rolig person. Han er hardtarbeidende, og han vil takle all støyen fint. Det var en stor avgjørelse å kaste ham i det mot Ajax, men han taklet det bra. 

– Keepere må vente på muligheten sin - det er bare en målvakt på banen. Nå fikk han muligheten, og han overbeviste alle. Adrian fortjener ikke å avskrives - han støttet Caoimhin eksepsjonelt bra. 

– Han oppførte seg utrolig etter at han fikk beskjeden om at Caoimhin skulle starte, vi forventet ikke noe annet, men vi har stor respekt for det.

– Caoimhin gjorde det bra, og jeg har ikke gode grunner for å si at han ikke skal starte mot Wolves. Vi har treningsøkter mellom kampene og han må holde seg frisk. Han har gjort nok for å overbevise meg, det hadde han allerede gjort for lenge siden, men noen ganger må man vente på det riktige øyeblikket. 

Fem bytter

– Ingen trodde at det ville gå gjennom. Jeg fortalte om møtet med managerne - hadde vi stemt den dagen ville det gått gjennom. At det ikke skjedde er et tegn på at noen ledere i klubben ser dette annerledes enn managerne. 

– Det er et dårlig tegn, ettersom disse folkene ignorerer spillervelferd. Det handler om spillervelferd, og den mentale helsen til spillerne, og vi vil ikke stoppe å kjempe for det. 

– Folk sier til meg at vi ikke gjør nok bytter, men man har egentlig bare to bytter ettersom man alltid må ha et bytte til gode. Man ser på banen at flere av spillerne er helt på kanten, og vi vet ikke hvilken spiller som må gi seg først - det er et stort problem. Man kan ikke gjøre tidlige bytter - da kan vi måtte fullføre kampen med ni eller ti spillere.

– Alle lagene må spille hver tredje dag nå, og nå kommer alle til å føle forskjellen fra tidligere sesonger. Og neste sommer blir det Gareth Southgates problem, fordi alle spillerne han ønsker å velge spiller fotball internasjonal fotball. 

– Gareth får det klubbene kan gi, og dersom vi står ved tre bytter får han et stort problem da.  Scott Parker nevnte det på møtet mellom managerne - for Fulham er tre bytter det beste, men han mener vi bare bør bestemme oss for det. 

– Selv om vi ikke har stemt om det blir ikke problemet mindre. Det handler ikke om Liverpool. Det handler om spillerne. Det handler om å takle belastningen på spillerne, og å takle situasjonen vi er i på den beste mulige måten. 

– Jeg hørte hva Gary Neville sa, men dette handler ikke om Liverpool. Hva enn Gary Neville tror er det bevis på hvordan han ville takle situasjonen, men han bør ikke tenke at jeg er som ham for det er jeg ikke. Jeg snakker for alle spillerne, ikke bare Liverpools. 

Supportere

– Jeg håper det blir en bra anledning for alle sammen. Jeg spilte foran 2000 folk som spiller, og 2000 folk kan skape dårlig stemning. 

– Etter en så lang pause tror supporterne våre vil være i best mulig form. På Anfield er det ikke viktig hvor mange man er, men hvor stor innflytelsen er, og jeg håper de 2000 har stor innflytelse på kampen. 

– De bør være glad for å være tilbake - jeg er glad for at de er det, så la oss gjøre det beste utav det. 

Den første profesjonelle kampen jeg så var Stuttgart. Bestemor lagde en genser som så ut som drakten til Stuttgart. Den klødde, men det var den beste genseren jeg noen gang har hatt i livet mitt.

– Jeg husker spenningen, jeg var spent tre-fire dager i forveien og snakket om det tre-fire uker i etterkant. Jeg var en god supporter, jeg nøt kampene og jeg var aldri sur på stadion.

Trofeparade

– Jeg er ikke involvert i det, og jeg har ikke hørt noe. Vi finner et tidspunkt for å vise det, og en dato flestepartene av supporterne kan se det. 

Restitusjon

– Det var nødvendig med en pause. Jeg er veldig glad for at vi ikke skal spille i dag, og nå har vi to dager til å forberede oss. 

– Fridager er sjeldne for spillere, men veldig viktig. Vi må skvise ut så mye som mulig, og det gjorde vi på tirsdag. Jeg var fornøyd med at spillerne fikk litt hvile. 

Wolves

– De spiller som et av topplagene. Spesielt det siste året har de taklet Europaligaen eksepsjonelt bra. De er utrolige, Nuno gjør en fantastisk jobb og de rekrutterer bra. 

– Jeg har ingenting dårlig å si om dem. De har endret system, og jeg er ikke helt sikker på hva de gjør mot oss. La oss spille kampen.

Hjemmefordelen

– Alt har vært verre uten fansen tilstede. På et punkt måtte vi slutte å tenke på det, og vi måtte takle å spille uten fans. Det er bra for folket, gratulerer til alle de 2000 som får komme. 

– Det er viktig for klubbene også, for vi får muligheten til å vise at vi kan takle det. Jobben vår er å levere resultater og prestasjoner. Vi må takle omstendighetene - det er vanskeligere uten supportere, men det er fortsatt fotball. 

Hendersons lederegenskaper

– Hendo kommer til å klare seg fint i livet etter fotballen. Han er en smart person, en tankefull person, en person som bryr seg og en leder. Det så vi i sommer da han var stemmen for spillergruppen som søkte løsninger. 

– Ja, Hendo er sannsynligvis den mest høylytte på banen, men vi har flere spillere som hjelper ungguttene. De erfarne spillerne våre er de perfekte rollemodellene. 

– De unge guttene våre ser hver dag på trening og på banen hvordan de skal opptre. Det gjør alt lettere, og det er viktig for de unge guttene å få disse tilbakemeldingene. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]