Jürgen Klopp:– Ox påvirker alle på treningsfeltet positivt

Klopp snakker varmt om Oxlade-Chamberlain, som endelig kan bidra for Liverpool igjen.

12. des 2020 kl 08.06Jens Hapnes Rege

Alex Oxlade-Chamberlain nærmer seg endelig spill for Liverpool igjen. 27-åringen har gått glipp av hele sesongen med en kneskade, men er tilbake i full trening før Fulham-kampen.

Den kommer muligens for fort for midtbanespilleren, som gradvis skal slippes til for førstelaget. Klopp mener at det uansett er viktig å ha han tilbake på treningsfeltet. 

Sin egen terapeut

– De første ukene i en slik situasjon kan ikke anbefales for noen. Ingen behøver det. Etter det er Ox sin egen beste terapeut, han er en positiv og optimistisk person. 

– Sånn som dette er det: i øyeblikket Ox kommer tilbake på treningsfeltet påvirkes alle positivt. Sånn er det. 

– Man glemmer at man savner ham fordi han ikke er der på en stund, men i øyeblikket han kommer inn på trening med spillerne tenker man, «å ja, riktig, det er mye bedre når han er her!» Det er Ox, sier Klopp om sin elev. 

– I de første ukene etter en skade får guttene all hjelpen de trenger, men etter det har Ox vært en som gir energi og som ikke trenger mye energi fra andre. 

Enestående spiller

Klopp er ikke i tvil om at 27-åringen kan nå tilbake til tidligere høyder. 

– Jeg forstår ikke slike diskusjoner. Man må være skadet selv for å forstå hvor vanskelig det er å få alt helt normalt og naturlig etter det. Spillerne mine har hatt skader tidligere, så de vet det. 

– Vi har det ikke travelt på noen som helst måte. Man ser umiddelbart kvaliteten til Ox på treningsfeltet, umiddelbart. Han er en som gjør en forskjell, det kan man se.

– Hvor lenge man kan opprettholde det i en kamp avhenger av formen, som avhenger av treningsøktene man har hatt, kamper man har hatt og slike ting, forklarer tyskeren. 

Urettferdig sammenligning

Oxlade-Chamberlain var på sitt aller beste i 2017/18-sesongen, før han fikk en alvorlig kneskade i Champions League-semifinalen mot Roma. Klopp synes det er urettferdig at supportere fortsatt sammenligner ham med den spilleren. 

– Å bli sammenlignet med den beste perioden i karrieren etter at man kommer tilbake fra en skade er en veldig meningsløs ting å gjøre. Jeg har ingen tid for slikt. 

– Ox er en eksepsjonell spiller. Det var han og kommer han alltid til å være. Spilte han alltid perfekt? Nei. Men han hadde noen veldig gode kamper og hjalp oss veldig, understreker Liverpools manager.

Tyskeren hinter til at det medisinske apparatet kan ha funnet en løsning på skadeproblemene. 

– Jo lengre han forblir skadefri jo bedre blir han. Denne gangen er vi ganske selvsikre på at han kan gjøre det helt til slutten av karrieren. 

– Engelsken min er ikke god nok for å fortelle hvor god Ox er dersom noen Liverpool-supportere har glemt det. Farten, teknikken, høyrefoten, venstrefoten og så videre. 

– Når han endelig er tilbake - jeg vet ikke om det er denne helgen eller senere - er det et stort pluss for oss. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]