– Han trenger selvsagt flere kamper

Jürgen Klopp tror at en skadefri Naby Keita kan bli en nyttig mann for laget utover våren.

17. feb 2020 kl 18.24 Einar Kvande

Naby Keita startet sin første kamp siden 2. juledag da Liverpool vant 1-0 over Norwich på lørdag og øket forspranget i toppen av Premier League til 25 poeng. 

Konkurransen om plassene på Jürgen Klopps mannskap har økt betraktelig den siste tiden, da flere spillere er tilbake etter skader, og det kun er to seniorspillere på skadelisten. 

– Naby er en strålende spiller. Vi må forresten sørge for at vi kun har strålende spillere! Det er av og til et problem for spillerne som kommer tilbake etter skader, at det ikke er noen grunn til å endre på laget når vi spiller veldig bra, sier Klopp til Liverpoolfc.com.

– Jeg har aldri tvilt på Naby. Han trenger selvsagt flere kamper, det er åpenbart. Derfor får han spille kamper nå som han er skadefri. Det er bare å studere statistikken når han har vært skadefri, så ser dere at han har fått spille ganske ofte. Slik er situasjonen.

Vanskelig å finne rytmen

– Vi har heldigvis en tropp som gir oss mange ulike muligheter. Vi har hatt skader, men ingen har snakket om dem fordi vi ikke har blitt skadelidende av dem. Det er bra.

– Det kan være vanskelig å finne rytmen etter at du har vært ute med skade. Bare se på Joel Matip og Dejan Lovren. De spilte begge sensasjonelt bra for oss, men nå kom ikke Joel med i troppen mot Norwich en gang. Det er veldig, veldig har konkurranse. 

– Når alle er skadefrie, er situasjonen slik. Det gjelder både for Naby og for de andre spillerne.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]