– Jeg tror Liverpool vinner ligaen, men jeg håper ikke det blir på Goodison

Carlo Ancelotti ønsker ingen feiring fra naboklubben.

7. feb 2020 kl 18.13 Kenneth Baraas

Hvis Liverpool skulle fortsette å vinne sine ligakamper, Manchester City avgir tre poeng og Leicester avgir ett eller flere poeng, så er det en mulighet for at de røde kan vinne tittelen på Goodison Park den 16. mars. Selvfølgelig kun et tankeeksperiment, og mange poeng må i så fall vinnes før den tid. 

Liverpool er godt inne i sin vinterpause, mens åtte Premier League-lag skal ut i aksjon denne helgen. Everton starter den 26. runden av sesongen, når de tar imot Roy Hodgsons Crystal Palace til tidligkampen på lørdag. 

På dagens pressekonferanse fikk Everton-manager Carlo Ancelotti spørsmål om det mulige scenarioet. 

– Jeg tror Liverpool vinner ligaen, men jeg håper ikke det blir på Goodison Park, sier den rutinerte italieneren med et glimt i øyet, ifølge Sky Sports.

– Det er mange stadioner, hvorfor på Goodison? sier Ancelotti, etterfulgt av lett humring i presserommet. 

Ønsker å avgjøre på hjemmebane

Sky Sports har også snakket med tidligere Liverpool-spiller Ian Rush om samme tema. 

– Liverpool-supporterne hadde nok elsket det, jeg er mer usikker på Everton-supporterne. 

– Det ville vært fint å vinne tittelen på Merseyside, men jeg ønsker helst at det skal skje på Anfield. Men hvis det skjer på Goodison, så tror jeg ikke at Liverpool-supporterne vil ha noe imot det, sier Rush. 

– En ting er i alle fall sikkert, Everton vil gjøre alt for at de ikke vinner ligaen der, så det vil i så fall bli en veldig underholdende kamp. 

Realiteten er dog at det er fire kamper før dette tankeeksperimentet viser seg å kunne skje. Norwich er neste hinder for ligalederen etter vinterpausen, og heldigvis har Jürgen Klopp og spillerne fokuset på rett plass og tar én kamp av gangen. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]