– Jeg vet at stadion kommer til å eksplodere i morgen

Diego Simeone med advarsel til Liverpool foran kampen på Wanda Metropolitano.

17. feb 2020 kl 21.59 Einar Kvande

– Jeg vet at stadion kommer til å eksplodere i morgen. Vi kommer til å spille mot fans som høres i Liverpool, men jeg stoler virkelig på våre fans og mine spillere, uttalte Diego Simeone under sin pressekonferanse foran 1/8-finalen mot Liverpool i Madrid.

– Dette skal avgjøres over to kamper, og jeg mener det er 50-50 sjanse for å gå videre. Jeg ser ikke noen pessimisme hos mine spillere. Jeg ser det jeg liker aller best - optimisme, la Atletico-manageren til.

Beundrer Liverpool

Liverpool er regjerende Champions League-mestere, og Simeone er full av respekt og beundring for laget fra Merseyside.

– Vi har alltid snakket om store lag opp gjennom tidene, og jeg er ikke i tvil om at dette Liverpool-laget vil gå inn i historien som et stort lag, for det er annerledes en store lag vi har beundret tidligere. Dette laget er mye mer intenst, mye mer tilpasningsdyktig, og det gjør at jeg beundrer dem som en rival.

– Vi møter et strålende lag, som er veldig godt trent av en trener som er annerledes enn alle andre, og har ulike alternativer i laget sitt. De kan spille kontringsfotball, de kan holde på ballen, de er sterke i lufta. Klopp har skapt dette laget over fire år nå. De har til og med blitt bedre etter at Coutinho forlot dem. Mange trodde at laget ville gå i oppløsning da, men det motsatte skjedde, og laget har blitt enda sterkere. Det sier mye om spillerne som fortsatt er der.

Både Simeone og Klopp blir ansett å være veldig følelsesladede managere, som er særs aktive på sidelinjen.

– Det er nyanser som skiller oss. Men du har intensiteten. Jeg husker Klopps Borussia Dortmund. Liverpool er et lignende lag. Vi er begge konkurransemennesker og veldig intense, så du kan si at vi ligner hverandre.

– Lagene gjenspeiler selvsagt karaktertrekkene til trenerne, men egenskapene til spillerne gjør at lagene spiller på ulike måter.

Costa er høyaktuell

Simeone bekreftet også at Diego Costa kan komme til å bli involvert mot Liverpool, etter å ha vært ute siden november med ryggplager.

– Han blir stadig bedre. Vi har snakket om det. Han har trent med stor entusiasme, og er i gruppen bestående av 19 spillere som er aktuelle til kampen.

Jose Gimenez kan også være tilbake etter en muskelskade, da forsvareren satt på benken i fredagens uavgjortkamp mot Valencia.

Atletico Madrid må imidlertid klare seg uten Joao Felix, Kieran Trippier og Hector Herrera.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]