Liverpools keepertrener til Oslo

John Achterberg trener til vanlig verdens beste keeper, Alisson Becker, i Liverpool. Når sesongen er over skal han trene norske barn og ungdommer.

24. feb 2020 kl 14.58 Arve Vassbotten

– Vi har drevet Oslo Keeperskole i fire år nå, og det startet faktisk over en øl på en pub i Liverpool. Så det er selvsagt litt spesielt for to Liverpool-suppportere dette, sier Lars Hoel til Liverpool.no.

Sammen med Bård Johannessen er han grunnlegger av Oslo Keeperskole, som nå får besøk av John Achterberg 6. og 7. juni. Nederlenderen, som har vært keepertrener i Liverpool siden 2009, skal da stå for det faglige opplegget, og også holde foredrag på keeperskolen. 

Foredraget vil sannsynligvis inneholde noen interessante historier fra Liverpools Champions League triumf i fjor, og veien mot Premiere League-seier denne sesongen.

– Et scoop

– Dette er et «scoop» og det er helt unikt at en privat aktør som oss har lykkes med å få til et samarbeid med en slik internasjonal trenerkapasitet.

– Vi er Skandinavias største selskap innen keepertrening med avdelinger i Oslo, Trøndelag, Rogaland, Vestfold, Agder, Innlandet og Nordland. Det er nok vår unike posisjon i markedet og måten vi jobber og utvikler oss på som var utslagsgivende da John Achterberg takket ja til et samarbeid, sier Hoel i en pressemelding. 

TIL OSLO: John Achterberg sammen med daglig deler i Oslo Keeperskole Lars Hoel på bildet til venstre og med Bård Johannessen på bildet til høyre.

TIL OSLO: John Achterberg sammen med daglig deler i Oslo Keeperskole Lars Hoel på bildet til venstre og med Bård Johannessen på bildet til høyre.

– For et par år siden etablerte vi kontakt med Chelsea, og tok med noen keepere over dit, og vi har også jobbet med et par andre Premier League-klubber i London.

– Nå tenkte vi at det var på tide å prøve oss på den viktigste klubben. Vi fikk kontakt med Achterberg, og har vært over å møtt han ved to anledninger. Han er en veldig sympatisk og jordnær type. Vi fant raskt tonen, og han syntes dette virket spennende å være med på dette etter at sesongen er over, utdyper han til Liverpool.no.

Breddearrangement

Keeperskolen blir holdt på Haraløkka på Bøler, og det er plass til 120 keepere mellom 10 og 17 år.

– John kommer til å lede det sportslige, og vil få med seg 12 av våre instruktører som assistenter.

– Men dette er ikke noe eliteopplegg. Det er et tilbud for de ungdommene som er interessert, og man trenger heller ikke være Liverpool-supporter for å delta. Achterberg la selv vekt på at selv om han trener Alisson til vanlig, så ser han frem til å trene norske barn og ungdom i sommer, og er veldig innstilt på å gjøre dette til et breddearrangement, sier Hoel.

Keeperskolen vil koste 3250 kroner. Her finner du mer info om påmelding.

Vi gjør oppmerksom på at Liverpool supporterklubb Norge ikke er med som arrangør. Linker i saken er kun lagt ved som en tjeneste til våre lesere.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]