Rekordledelse med 22 poeng – 13 kamper igjen å spille

Tap for Manchester City gjør at Liverpools avstand nedover bare øker og øker.

2. feb 2020 kl 19.55 Torbjørn Flatin

I et dramatisk oppgjør i London førte Manchester City spillemessig nesten hele kampen, men etter brent straffespark i 1. omgang ble Zinchenko utvist etter å ha fått sitt andre gule i 62. minutt. Bare noen sekunder senere setter debutanten Steven Bergwijn ballen pent i mål på vertenes første avslutning. Son scorer etter 71 minutter og fastsetter sluttresultatet til 2-0, og påfører Manchester City sesongens sjette nederlag.

Etter at alle lagene dermed har spilt 25 kamper er Liverpool i føringen med utrolige 73 poeng av 75 mulige.

Manchester City og Leicester følger nærmest med 51 og 49 poeng. 22 poeng opp til Liverpool, og ingen lag har tidligere ledet engelsk toppdivisjon med så mange poeng.

City kan nå maksimalt oppnå 90 poeng om de vinner sine 13 siste kamper, og Liverpool må dermed sikre seg 18 poeng på sine 13 siste for å komme opp i 91 poeng og være matematisk sikre på å bli ligavinnere.

Seks seire på de siste 13 vil altså avgjøre det, men det krever da i tillegg at nærmeste rival plutselig skulle bli plettfri under resten av Premier League 2019/20.