– Vår største feil var at vi scoret det andre målet for sent

Jürgen Klopp elsket de første 95 minuttene av kampen mot Atletico Madrid.

12. mar 2020 kl 10.48 Einar Kvande

Champions League-eventyret endte i 1/8-finalen for de regjerende mestrene. Men det så lenge lyst ut for Liverpool mot Atletico Madrid på Anfield. De røde hadde snudd spanjolenes ledelse til 2-1 i sin favør etter scoringer av Georginio Wijnaldum i første omgang og Roberto Firmino fire minutter ut i første ekstra omgang. Men så scoret Atletico tre ganger i det som gjenstod av ekstraomgangene, og vant 4-2 sammenlagt. Dermed var Liverpools drøm om å nå den tredje strake Champions League-finalen knust.

– Jeg tror alle som så kampen vet dette kunne ha endt helt annerledes. Jeg elsket de første 95 minuttene eller hva det var. Vår største feil var at vi scoret det andre målet for sent. Vi scoret i ekstraomgangene, og ikke i ordinær tid. Det var feilen vi gjorde, konstaterte Jürgen Klopp etter 3-2 tapet på Anfield.

Atletico Madrid påførte Liverpool deres første tap på Anfield på 43 kamper, og det var også Jürgen Klopps første hjemmetap med Liverpool i Champions League.

– Når du møter et lag som Atletico, som er spekket med verdensklassespillere, og de spiller på den måten de gjør, er det en svært vanskelig motstander å møte. Vi gjorde det eksepsjonelt bra. Vi spilte i eksakt de rommene vi måtte utnytte. Jeg elsker fotballen vi spilte. Jeg elsket hvordan vi fant små rom. Jeg elsket trekant-spillet vårt, og rommene vi fant både ute til venstre og ute til høyre. Jeg elsket pasningsspillet vårt, og hvordan vi kom til avslutningsmuligheter. Vi ønsket å legge tidlige innlegg, og det fikk vi til. Det var slik vi scoret vårt første mål. Et supert mål. Vi skapte større problemer for dem enn folk nok hadde regnet med etter den første kampen. Det er eksepsjonelt at man klarer å skape så mange problemer for et lag som er så defensivt som dette. Så jeg elsket det.

Slik berømmet Liverpool-manageren sine spillere etter det tapet.

Klopp mener keeperblemmen ga Atletico-spillerne tro på at de kunne vinne

– Da vi scoret det andre målet så det lovende ut. Men alle vet hvordan de fikk sitt første mål like etterpå. Vi tapte i kveld. Du taper alltid av en grunn, og grunnene er alltid forskjellige. Den feilpasningen hjalp oss selvsagt ikke, sier Klopp om Adrians håpløse klarering rett i beina på Joao Felix.

– Adrian er en super spiller. Jeg elsker gutten, men i dette øyeblikket gjorde han en feil. Han traff ikke ballen slik han skulle. Jeg vet ikke helt hva som skjedde. Men det behøver ikke å bli mål ut av situasjonen likevel. Men de satte ballen i mål mens Adrian fortsatt var på vei tilbake og ikke var helt i posisjon. Så det var relativt enkelt å score.

– Det er ikke uvanlig å slippe inn mål i fotball, og det trenger ikke å påvirke resultatet så mye. Men denne gangen snudde det nok kampen. Før dette hadde ikke Madrid-spillerne tro på at de kunne håndtere oss. Alt falt naturlig for oss før dette skjedde. Hvordan vi spilte, og hvordan vi plasserte oss. Det var ikke enkelt, men det vi gjorde føltes naturlig. Men det forandret seg med scoringen, og Madrid-spillerne fikk tro på at det kunne bli deres kveld. Vi stivnet litt, mens de fikk tilbake troen og fikk friskere bein.

– Til slutt scoret de to mål til, og vi scoret ikke flere. Så vi tapte begge kampene. Gratulerer til Atletico, som er videre. Dersom jeg sier alt jeg tenker nå vil jeg virke som den dårligste taperen i verden, så det er best vi avslutter her.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]