Liverpool kan måtte spille sine gjenværende hjemmekamper i Midlands

Dersom Liverpools fire gjenstående hjemmekamper i 2019/20 noen gang blir spilt, blir ikke nødvendigvis på Anfield.

30. mar 2020 kl 12.06 Einar Kvande

I henhold til terminlisten har Liverpool fire hjemmekamper igjen å spille denne sesongen. Disse kampene er mot henholdsvis Crystal Palace, Aston Villa, Burnley og Chelsea.

Dersom sesongen fullføres med kamper for tomme tribuner, så er det nå ting som tyder på at disse kampene ikke vil bli spilt på Anfield.

Ifølge The Independent er Premier Leagues reserveplan å arrangere et konsept som ligner et VM-sluttspill i format i Midlands og London i juni og juli. 

Fotballmyndighetene i Storbritannia har i løpet av helgen diskutert hvordan sesongen kan fullføres i lys av koronapandemien. En av de mest sannsynlige løsningene er å spille kampene bak lukkede dører, hvor lagene blir isolert på hver sine baser.

St George's Park peker seg ut

De enorme TV-kontraktene har ført til tanken om en megaevent på TV, der alle de gjenværende 92 kampene blir vist direkte, og at alle kampene da spilles i løpet av sommermånedene. 

Noe som er blitt drøftet er å spille kampene på treningsanlegg istedet for på stadionanlegg. Det engelske landslagets treningsbase St. George's Park i Midlands er blant stedene som er blitt nevnt i samtalene.

St George's Park er hjem for alle de 27 engelske landslagene, og anlegget i landlige omgivelser i Staffordshire, ikke langt fra Burton Upon Trent. Anlegget har 13 gressbaner utendørs, hvorav en har nøyaktig samme gressmatte som Wembley. Det er også en fullskala innendørsbane på anlegget. Anlegget har også gode fasiliteter for rehabilitering etter skader og sportsvitenskap.

St George's Park er for tiden midlertidig stengt som en følge av pandemien. Det samme gjelder Nationa Football Centre, det tilhørende Hilton-hotellet og Outdoor Leadership Centre.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]