The Telegraph:UEFA vil vurdere å flytte EM til desember

En løsning på krisen kan bli EM-sluttspill i desember, rapporterer The Telegraph.

14. mar 2020 kl 19.46 Arild Skjæveland

På tirsdag skal UEFA ha sitt store møte, der de skal ta stilling til hva de skal gjøre med sine turneringer i den internasjonale krisen som har kommet etter utbruddet av Korona-viruset.

I juni skulle EM 2020 blitt arrangert, og det har vært mange spekulasjoner om det kan flyttes til neste sommer. Nå kan desember måned være et alternativ.

Det rapporterer The Telegraph eksklusivt.

Vil la ligaene bli ferdigspilt

En slik løsning vil la nasjonale ligaer som Premier League, og de andre europeiske klubbturneringene bli ferdigspilt i sommer. Det vil bli diskutert på tirsdagens møte, rapporterer avisen.

Ifølge kilder Telegraph har vært i kontakt med, er det uunngåelig at EM kommer til å bli flyttet. En flytting til desember vil være det samme som FIFA gjør i 2022, når VM i Qatar skal arrangeres. Det spørs hvordan spilleforholdene vil være i byer som St. Petersburg så sent på året.

Alt idrett er akkurat nå lagt på is, og selv om ting endrer seg for hver time, blir vi forhåpentligvis litt klokere på tirsdag når UEFA har sitt møte, og når Premier League-klubbene skal møtes to dager senere.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]