Avgjøres tidlig neste ukeDet er med all sannsynlighet kun Premier League og Championship som blir ferdigspilt i England

Tidlig neste uke vil League One og League Two med all sannsynlighet bli avsluttet.

8. mai 2020 kl 10.31 Arild Skjæveland

Liverpools tidligere daglige leder, og nå sjef for English Football League (EFL) Rick Parry, skal ha informert politikerne på onsdag morgen om at en løsning for nivå tre og fire av engelsk fotball kun er dager unna.

Alt tyder på at sesongen kommer til å bli avsluttet, og at League One og League Two ikke ferdigspilles. Det rapporterer Matt Slater i The Athletic.

En avgjørelse kan komme allerede mandag eller tirsdag.

Klubbene skal stemme

Dersom det går som man forventer, at sesongen avsluttes, er det opp til klubbene å avgjøre hvordan ting skal avgjøres. 

Det kommer il å bli en avstemning på om det skal regnes ut en ny tabell basert på poeng per kamp hittil i sesongen, eller om tabellen skal bli stående som den er for å avgjøre sluttplassering.

En annen idé er at kun de 22 første kampene av sesongen skal gjelde - da ligaen var halvspilt. Heller ikke i EFL skal det være aktuelt å stryke sesongen.

Det kommer ikke til å bli spilt play-off - så de tre lagene som ligger øverst i League One vil rykke opp til Championship, og tre vil rykke ned i League Two. Fire vil rykke opp fra League Two, og kun ett lag vil rykke ned, slik at EFL beholder sine 72 lag.

Det er altså kun Premier League og Championship som da kommer til å bli ferdigspilt. Det gjenstår 92 kamper i Premier League, og 108 i Championship. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]