The Times:Premier League-klubbene vil stemme over «Project Restart» neste uke

Klubbene vil avholde et møte på torsdag der det vil stemmes over hvordan planene for å gjenoppta sesongen skal se ut.

1. mai 2020 kl 08.59 Kenneth Baraas

I dag møtes styreformennene i de 20 klubbene. Flere temaer vil diskuteres, blant annet utgående spillerkontrakter, overgangsvinduet og bruk av nøytrale stadioner, melder The Times

Det antas at regjeringen har foreslått å se på ideen om å bruke stadioner som ligger utenfor bykjernene, slik at det blir enklere å unngå at supportere samler seg utenfor arenaene. 

Toppsjefen i Premier League, Richard Masters, skal ha sendt ut et forslag til klubbene om å avholde et møte den 7. mai for å bli enige rundt regjeringens retningslinjer. Tidligere samme dag er det forventet at myndighetene mykner opp på nedstengningen av samfunnet. Deretter kan det tas en beslutning på om det er forsvarlig at spillerne returnerer til full trening 18. mai. 

Ulike ønsker

Noe som kan skape utfordringer i diskusjonene, er noen av klubbenes sterke ønske om å ikke gi fra seg hjemmebanefordelen. 

En rekke andre spørsmål vil også stemmes over på torsdagens møte, inkludert forslaget om at lagene har muligheten til å bruke fem innbyttere i kampene - dette for å avlaste spillerne i hva som kan bli en intens kampperiode. 

Premier League skal ha advart klubbene om at det trolig ikke vil være mulig å bruke egne stadioner. Dette påpekes også av politisjef, Mark Roberts, som har ansvaret for politistyrkene på kampdager.

– Sunn fornuft kan fortelle deg at det kan være lettere å finne fornuftigere steder - og ikke i et sentrum - hvor det vil være lettere å ha kontrollen og opprettholde sikkerheten rundt arenaene. 

Flere problemstillinger

Det kan dukke opp flere aktuelle temaer som vil stemmes over i møtet neste uke, og allerede i dag vil det diskuteres flere problemstillinger. 

Spillernes sikkerhet vil være i hovedfokus, samt en oppdatering på testingen av COVID-19. I tillegg vil det komme en rapport om hvordan situasjonen er i de andre europeiske ligaene. Tyskland virker foreløpig nærmest et comeback til fotballen, mens Frankrike avsluttet sesongen tidligere i uka. 

På møtet vil det også bli diskusjoner om en mulig rabatt på den store summen som TV-selskapene kan komme til å innkreve om sesongen skulle bli redusert eller avsluttet. 

De medisinske ansvarlige i klubbene vil også gå igjennom sikkerhetsrutinene som må til for å utføre treninger.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]