– Regjeringen har hatt konstruktive møter med idretten

Minister Dominic Raab tror sporten kan gi nasjonen et løft.

5. mai 2020 kl 19.15 Arild Skjæveland

På den daglige pressebriefen til regjeringen, fikk utenriksminister Dominic Raab spørsmål fra The Mirrors om Premier League og «Project Restart».

Ministerens kommentarer kan tolkes positivt for ligaens sjanser til å fullføre sesongen.

– Jeg tror det vil løfte nasjonen. Folk vil gjerne se oss komme tilbake til jobb, og at barn trygt kan gå på skolen - men også ting som idrett, svarte Raab.

– Jeg vet at regjeringen har hatt konstruktive møter med idrettsforbundene for at utøverne skal kunne trene igjen når det er trygt.

Helseministeren er positiv

Det blir kun aktuelt når Storbritannia er i fase to.

– Jeg kan fortelle dere at kulturministeren har jobbet med en plan for å få idretten i gang igjen bak lukkede dører når vi kommer i fase to, og det er noe vi ser på.

– Det viktigste er selvsagt at vi kun kan gjøre det når de medisinske og vitenskapelige rådene er at det er trygt og mulig, men det er noe som er under aktiv vurdering.

Storbritannias helseminister har også gitt positive signaler.

– Vel, jeg er åpen for å starte Premier League igjen, og det samme med hesteløp. Jeg vet at både Premier League og løpene jobber med at dette skal kunne gjøres på en trygg måte, men sikkerheten er viktigst, sa han i et intervju med BBC Radio 4.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]