– De sier jeg var død i ett minutt

Tidligere Liverpool-spiller Neil Ruddock i åpenhjertig intervju om sine helseproblemer.

10. jun 2020 kl 15.26 Einar Kvande

Tidligere Liverpool-stopper Neil Ruddock har latt seg intervjue om sine hjerteproblemer av Piers Morgan på ITV-programmet Good Morning Britian. Der kunne den tidligere landslagsspilleren fortelle at hjertet hans sluttet å slå i en kort periode hver natt inntil han fikk pacemaker. Mannen med kallenavnet Razor måtte opereres da legene oppdaget at han hadde en usedvanlig høy hvilepuls, på 130 slag i minuttet.

– Jeg har det bra nå. Jeg visste kolesterolet mitt var høyt, og under produksjonen av TV-programmet Harry's Heroes ble jeg bedt om å oppsøke lege, for å sjekke helsen, forteller Ruddock.

– Det var da de fant ut at jeg hadde en hvilepuls på 130. Jeg hadde ingen symptomer, og følte meg ikke kortpustet. Nå og da følte jeg meg ikke helt pigg, og var litt slapp. Det var det eneste.

– Jeg fryktet kanskje at noe var galt med hodet mitt, da mange tidligere fotballspillere har fått problemer fordi de har headet for mye. Så jeg fryktet det verste i så måte. Så fikk jeg svar på prøvene, som viste at jeg hadde en hvilepuls på 130.

– Legene måtte i praksis stoppe hjertet mitt, og gav meg elektrosjokk for å få det igang igjen. Slik du ser på TV, vet du. Da de stoppet hjertet mitt, fikk de det ikke igang igjen før på tredje forsøk. Så de sier at jeg var død i ett minutt.

En vekker

Ruddock innrømmer at det var skremmende å få høre at han var døden nær, og sier at det som skjedde har vært en vekker for ham. Det har ført til at 52-åringen har forandret livsstil.

– Jeg pleide å drikke mye. En gutt er en gutt. Jeg har alltid trodd at det ikke ville skje noe med meg. Det var en vekker.

– Når du er ferdig med 40-årene er det enkelt å få en helsesjekk. Gå å ta en sjekk, lyder Ruddocks oppfordring.

– Justin Edinburgh gikk bort for litt over ett år siden, og han var den best trente 49-åringen jeg noen gang har sett. 

– Jeg hadde ingen symptomer. Jeg visste ikke at hjertet mitt raste avgårde i 130. Etter de oppdaget det koplet de meg til en maskin mens jeg sov, og fant ut at hjertet mitt stoppet i sju sekunder hver natt. Derfor fikk jeg satt inn pacemaker. Jeg ante ingenting. Jeg trodde jeg sov godt.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]