– Det var galt, og det kom ut av kontroll

Premier League-sjefen mislikte feiringen til Liverpool-supporterne.

30. jun 2020 kl 12.32 Einar Kvande

Premier Leagues daglige leder Richard Masters er den siste i rekken som går ut og kritiserer Liverpool-supporterne som tok til gatene for å feire klubbens første ligamesterskap på 30 år. 

– Det som skjedde den kvelden er beklagelig. Det var galt, og det kom ut av kontroll på samme måte som store folkemengder på strender og under gatefester har gjort det ellers i samfunnet. Enkeltpersoner må ta ansvar for sine egne handlinger, sa Masters til Digital, Culture, Media and Sport Select Comittee.

Masters klandrer imidlertid ikke fotballklubben for at så mange ga blaffen i koronareglene.

– Liverpool FC har virkelig gjort en innsats i et forsøk på å forhindre nettopp det som skjedde.

Tusenvis av Liverpool-fans tok til gatene for å feire ligamesterskapet. Feiringen utenfor Anfield den første kvelden er det ikke rettet særlig kritikk mot, men feiringen på Pier Head fredag kveld og natt til lørdag kom ut av kontroll.

Premier League-kamp kan bli utsatt

Leicester skal være vertskap for Crystal Palace på King Power Stadium kommende lørdag, men den britiske regjeringen har bekreftet at Leicester vil bli stengt ned på grunn av en ny spredning av koronaviruset i byen. Nedstengingen av byen ventes å vare i to uker.

Richard Masters bekrefter at Leicester vs Crystal Palace kan bli utsatt eller flyttet til en annen arena.

– Dersom det som skjer nå påvirker klubbens evne til å arrangere kamper, om det gjelder kampen mot Crystal Palace eller senere kamper, har vi muligheten til å spille disse kampene et annet sted eller utsette dem til en dato hvor det er trygt å spille kampen, sier Masters.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]