Sponsorfirma saksøker Liverpool for over en million pund

Uenighet om hvem som skaffet Liverpool sponsoravtalen med bookmakeren BetVictor.

8. jun 2020 kl 15.19 Einar Kvande

Sportsponsorfirmaet Winlink går rettens vei fordi de mener at Liverpool FC skylder firmaet 1,125 millioner pund i forbindelse med at en av firmaets representanter introduserte Liverpool-ledelsen for kontakter i BetVictor i 2013.

Det er ITV som melder at Liverpool FC nå blir saksøkt i forbindelse med en avtale verdt 15 millioner pund der bookmakeren fikk navnet sitt på Liverpools treningstøy.

Winlink hevder de jobbet over flere år for å introdusere Liverpool for bookmakeren, og at det resulterte i en sponsoravtale verdt 5 millioner pund i året i tre sesonger fra 2016/17 til 2018/19.

Liverpool FC hevder på sin side at deres sjef for globale sponsoravtaler, Rafaella Valentino, personlig forhandlet frem avtalen med BetVictors daglige leder, og hennes venn, Andreas Meinrad, kort tid etter at hun ble ansatt i klubben sent i 2015, og at det ikke var Winlinks fortjeneste at avtalen kom istand.

Fem dager

Rettsaken startet i High Court i dag, og Winlinks advokat Andrew Sutcliffe hevder at Winlink brukte betydelig tid og ressurser på å bygge et forhold mellom Liverpool og BetVictor. Han fortalte retten at Winlink aksepterte at firmaet ikke spilte noen rolle i å fremforhandle selve avtalen i 2016, men bare sørget for å presentere partene for hverandre.

Sutcliffe hevder at Winlink har rett på sin provisjon fordi de introduserte Liverpool til en person som kunne ta avgjørelsen hos BetVictor, og at det førte til at bookmakeren ble klubbens sponsor.

Robert Anderson, Liverpools advokat, hevder at det at Winlink presenterte partene for hverandre ikke hadde noe med at det til slutt ble en avtale mellom partene, og at Winlink ikke har rett på provisjon for dette, fordi introduksjonen til Winlink ble gjort to og et halvt år før avtalen kom istand i 2016.

Rettsaken er ventet å vare i fem dager, mens selve dommen vil falle på et senere tidspunkt.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]