Curtis Jones sørget for tangering av rekord - hvilke spillere kan sørge for ny rekord?

Liverpool har hatt 17 ulike målscorer i ligaen denne sesongen. Ett mål til fra en ny spiller vil sørge for ny rekord.

6. jul 2020 kl 18.34 Jens Hapnes Rege

Curtis Jones erstattet Naby Keita i det 84. minuttet av søndagens oppgjør mot Aston Villa, og bare fem minutter etterpå sikret han seieren med en fin avslutning etter en smart heading fra Mo Salah. Det sørget for tangering av rekord. 

Jones var Liverpools 17. målscorer i ligaen denne sesongen, som bare har skjedd to ganger tidligere - i 1911/12-sesongen og i 2015/16-sesongen, avslører Ged Rea

19-åringen ble også den eneste spilleren med alle bokstavene i ordet «scouser» i navnet som har scoret for Liverpool, via Michael Reid.

Hvem kan slå rekorden?

Ett mål til fra en ny spiller vil sørge for enda en rekord for Klopps mesterlag, og det er fortsatt noen spillere som kan sørge for rekord. 

Dejan Lovren har ikke scoret for Liverpool denne sesongen. 31-åringen har scoret 17 mål i karrieren, åtte for Liverpool, og denne sesongen har han scoret ett mål mot Napoli i Champons League.

Kroaten har tegnet seg på scoringslisten i tre sesonger på rad i Premier League, men med Joe Gomez som det tilsynelatende førstevalget på den høyre midtstopperplassen kan det bli vanskelig å finne nettmaskene resten av sesongen. 

Joe Gomez har enda ikke fått en nettkjenning i Liverpool-drakten, og har heller ikke scoret i sin 128 kamper lange profesjonelle karriere.

Han har bare testet skuddfoten tolv ganger på 67 kamper i Premier League, og er vanligvis opptatt med defensive oppgaver på offensive dødballer. Kanskje sender Klopp 23-åringen opp mot slutten av sesongen i håp om at han skal finne nettmaskene. 

JAKTER MÅL: Gomez kan bli historisk.

JAKTER MÅL: Gomez kan bli historisk.

Takumi Minamino har ikke funnet nettmaskene i Premier League enda. Japaneren har allerede scoret ni mål denne sesongen for RB Salzburg, men har til gode å finne nettmaskene for Liverpool. 

Med fem kamper igjen mot motstandere med variert nivå og motivasjon bør det være mulig for 25-åringen å få sitt første mål i ligaen. 

Neco Williams har for alvor fått sitt gjennombrudd denne sesongen. Supporterne elsker waliserens energi og mot, og det virker sannsynlig at han får flere muligheter på høyrebacken mot slutten av sesongen. 

I det korte innhoppet mot Crystal Palace viste 19-åringen at han ikke er redd for å teste skuddfoten om muligheten byr seg, og han vil garantert ønske å kopiere kameraten Jones prestasjon. 

Harvey Elliott signerte sin første profesjonelle kontrakt med Liverpool mandag ettermiddag, og vil ønske å gjøre det samme som Jones i de kommende kampene. 

17-åringen har ikke scoret for Liverpool enda, men kom til flere gode muligheter i både liga- og FA-cupen. Han vil utvilsomt få flere muligheter i sesongens siste fem kamper, og kan sette en ny rekord. 

Unggutter som Ki-Jana Hoever, Sepp van den Berg, Yasser Larouci, Leighton Clarksonog Jake Cain har trent med førstelaget, og vil sørge for rekord dersom de skulle finne veien til nettmaskene. 

Hoever har allerede scoret for førstelaget denne sesongen da han sikret seieren mot MK Dons i ligacupen med et kontant hodestøt, og Clarkson viste at han visste hvor nettet sto mot Blackburn i treningskampen før oppstarten.

De andre spillerne skal i utgangspunktet ikke være de store truslene foran mål.

Ingen av målvaktene har scoret for Liverpool denne sesongen, og dersom de skulle gjøre det utenkelige på et hjørnespark eller en dødball på tampen av en kamp, eller bestemme seg for å ta et straffespark, vil de kunne sørge for ny rekord. 

Alisson Becker har ikke scoret i sin 203 kamper lange karriere. 

Adrian har ikke scoret i åpent spill i sin 210 kamper lange karriere, men observante supportere vil huske da han sendte West Ham videre i FA-cupen mot Everton med et kontant straffespark. Han var såpass selvsikker på egne evner at han tok av seg hanskene før skuddet. 

Andy Lonergan er den eneste av Liverpools sisteskanser som vet hvordan det føles å score et mål i åpent spill. Han har scoret ett mål på 405 kamper, da han fant nettmaskene for Huddersfield mot Leicester i 2004. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]