Klopp om ordkrigen: – Lampard må lære seg å gi seg når kampen er blåst av

Jürgen Klopp ga Frank Lampard en oppfordring på dagens pressekonferanse.

24. jul 2020 kl 15.24 Arve Vassbotten

På fredagens pressekonferanse fikk Jürgen Klopp spørsmål om Frank Lampards utsagn om at Liverpool-benken var arrogante under kampen mot Chelsea. 

– Man kan ikke slå til med det mot oss eller min benk, for vi er ikke arrogante. Frank var åpenbart i et konkurransemodus, og det respekterer jeg veldig. Og for meg kan man si nesten hva man vil i en slik situasjon. Men for meg er alt helt over etter kampen.

– Jeg har sagt masse ved tidligere anledninger, og det er masse følelser involvert. Han kom og ville ha poeng for å kvalifisere seg til Champions League. Det respekterer jeg, men det han må lære seg er å gi seg når kampen er blåst av, og det gjorde han ikke. 

– Å snakke om det etterpå slik som dette, det er ikke greit. Frank må lære det, men det har han god tid til å lære for han er en ung manager fortsatt. Hva han sier underveis i kamper er greit, men når sluttsignalet har gått må man la det ligge. Vi er ikke arrogante, vi er mer det omvendte. Men han må lukke boka, og at han ikke gjorde det liker jeg ikke. Jeg ville ikke sagt noe om dette om han ikke gjorde det etterpå, men nå gir det mening å forklare hva jeg mener om det, sa Klopp.

Beklager ordbruken

På en pressekonferanse med Chelsea-sjefen omtrent samtidig beklaget Lampard ordbruken sin underveis i kampen.

– Jeg har sett videoen, og jeg var der. Jeg angrer på språket jeg brukte fordi jeg har to unge døtre på sosiale medier. Men jeg angrer ikke på at jeg sto opp for laget mitt. Jeg kunne ha håndtert det annerledes. Noen påstod at jeg var sint på grunn av feiringen, men det var ikke tilfellet.

– Jeg tok en øl med Klopp etter kampen, men det var ting på benken, men ikke fra Klopp, som jeg mener krysset en linje. Jeg angrer språkbruken, men vi går videre, sa Lampard.

Hendelsen kom da Liverpool fikk frisparket, som Trent Alexander-Arnold scoret på til 2–0.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]