Dramatisk siste rundePremier League er ferdigspilt - slik endte 2019/20-sesongen

Ligaen er ferdigspilt for denne gang.

26. jul 2020 kl 19.14 Jens Hapnes Rege

Kampen om Champions League, Europaligaen og kampen mot nedrykk sto vid åpen før sesongens siste kamper, og det ble dramatikk som forventet.

Kampen mot nedrykk

Aston Villa, Bournemouth og Watford kjempet i kampen mot nedrykk i sesongens siste runde.

Watford tapte 3-2 mot Arsenal, og rykker ned fra Premier League sammen med Bournemouth, som gjorde jobben mot Everton, men som måtte se Aston Villa ta det nødvendige poenget mot West Ham.

Jack Grealish sendte Villa-supporterne til himmels etter 85 minutter, men bare minuttet senere sørget Pepe Reina for at beinene kom tilbake på jorda etter svakt keeperspill. Birmingham-laget klarte imidlertid å ri resultatet i land, og sikret seg en plass i neste sesongs Premier League.

Kampen om Champions League

Manchester United, Chelsea og Leicester kjempet om to plasser i Champions League.

Frank Lampards mannskap gjorde jobben mot Wolves med en bunnsolid 2-0-seier, mens Ole Gunnar Solskjærs menn beseiret Brendan Rodgers undersåtte i tvekampen om en plass i det gjeveste selskapet.

Kampen om Europaligaen

Tottenham greide bare uavgjort i sin kamp mot Crystal Palace, men gikk forbi Wolverhampton på bedre målforskjell og sikret seg sårt tiltrengte penger i klubbkassen.

Premier League 2019/20 er ferdigspilt, med Liverpool på toppen av tabellen. Se hele tabellen under.