Curtis Jones forteller om Gerrards viktige rolle i utviklingen

Liverpool-legenden har hatt en enormt viktig rolle i scouserens utvikling.

2. aug 2020 kl 11.53 Jens Hapnes Rege

Steven Gerrard var trener for Liverpools U18-lag i 2017/18-sesongen, og den samme sesongen ble 16 år gamle Curtis Jones flyttet opp til Gerrards mannskap. 

Den tidligere Liverpool-spilleren fikk det beste utav den unge scouseren, og har spilt en viktig rolle i at Jones er på førstelaget den dag i dag. 

I et intervju med Liverpool Echo forteller Liverpools unge midtbanespiller om Gerrards viktige rolle i hans utvikling. 

Forbilde

– Når man vokser opp i Liverpool er Steven Gerrard kongen av byen. Han er den man ser opp til og tenker «wow, tenk å være som ham». 

– Etter å ha arbeidet med ham nærmere som min U18-trener har han allerede vært veldig viktig for meg. Jeg så alltid på Cristiano Ronaldo da jeg var ung og ville bli som ham men nå, når jeg blir eldre, setter jeg pris på andre spillere. 

– Når det kommer til å representere byen og å være et symbol, å være en legende i byen som elskes av folket, da er helten min fra oppveksten Steven Gerrard. 

– Steven måtte ikke lære meg hvordan å være en offensiv midtbanespiller - han kunne se hva jeg kunne i den siden av spillet. Det han lærte meg var den andre delen, løpingen, taklingen og besluttsomheten om å være den beste spilleren på banen, forklarer Jones. 

ØYEBLIKKET: Jones sender Liverpool-fansen til himmels mot Everton, som forbildet Gerrard har gjort så mange ganger tidligere.

ØYEBLIKKET: Jones sender Liverpool-fansen til himmels mot Everton, som forbildet Gerrard har gjort så mange ganger tidligere.

«The scouser in our team»

19-åringen snakker om viktigheten av å ha en scouser i laget.

– Steven var den «scouserske» hjerterytmen i laget over lang tid og det er viktig for Liverpool Football Club. Jeg vet at supporterne synger om «the scouser in our team» nå med Trent Alexander-Arnold, og han fyller Gerrards sko i forhold til hva han representerer. 

– Steven gjorde så mye for laget og Trent er på den samme stien. Trent er kjent for corneren mot Barcelona eller frisparket mot Chelsea, så hvis jeg kan bli kjent for slike store ting ville jeg ha elsket det. 

– Jeg vil vinne kamper og troféer for dette laget. Det er derfor vi gjør dette, avslutter han om sitt store forbilde Steven Gerrard. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]