I dag starter UEFAs turneringer opp igjen: Europacupene vil føre til forandringer i Premier Leagues terminliste

Fire engelske lag er fortsatt med i Europa og i kveld starter europacupene opp igjen etter korona-pausen. Det vil få konsekvenser for neste sesongs Premier League.

5. aug 2020 kl 18.19 Øystein Tronstad

Manchester United er først ut i kveld mot østerriske LASK hvor de leder 5-0 etter første kamp. Mer spenning i morgen når Wolverhampton og Olympiakos møtes etter 1-1 i forrige møte.

Fredag har Manchester City et godt utgangspunkt da de vant 2-1 i Madrid. Det samme kan ikke sies om Chelsea som med hjemmetap 0-3 er så godt som ute av Champions League.

Europa League-finalen skal spilles fredag 21. august og Champions League to dager senere.

Med tanke på at Premier League planlegger å starte opp igjen 12. september så blir det lite fri og pre-season for mange av spillerne.

Det har fått Wolves-trener Nuno Espírito Santo til å uttrykke sin bekymring i dag.

– Jeg håper at Premier League vil se på dette og gi de involverte lagene litt mer tid. Spillerne behøver tid, det er for deres helse og vi må ta vare på dem. Vi spiller i august og skal starte å spille igjen i september.

IKKE SOMMERFERIE: Mens Liverpool har tatt noen dager fri så tyder mye på at det blir en lang sommer for Pep Guardiola og Manchester City.

IKKE SOMMERFERIE: Mens Liverpool har tatt noen dager fri så tyder mye på at det blir en lang sommer for Pep Guardiola og Manchester City.

Flere av de andre involverte trenerne har tidligere bedt om det samme og nå virker det som at de skal bli hørt. BBC er blant mediene som skriver at europacup-lagene trolig får rundt 30 dager, hvilket betyr at de som går til kvartfinale og videre vil få utsatt sin Premier League-start.

– Det kan ikke være start-stopp, vi må tilpasse oss. Alt har blitt forandret på grunn av pandemien så vi må se på den kontinuerlige prosessen gjennom året, sier Santo som har hatt en ekstra lang sesong.

Wolverhampton, som endte på 7.-plass i årets Premier League, startet sin sesong i Europa med å slå Crusaders, Pyunik og Torino i kvalifisering.

Første kvalik-kamp ble spilt 25. juli, godt over et år siden.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]