Nicolas Anelka:– Liverpool var den perfekte klubben for meg

I Netflix-dokumentaren «Anelka: Misunderstood» får vi et nytt innblikk i Nicolas Anelkas korte opphold i Liverpool.

16. aug 2020 kl 23.03 Mari

Nicolas Anelka hadde spilt i 90 kamper for Arsenal mellom 1997-1999 da han ble solgt til Real Madrid. Etter bare ett år i den spanske hovedstaden returnerte han til laget han spilte for som ungdom, Paris Saint Germain. I PSG kom han på kant med treneren, og det var det som skulle til for at han endte opp på Merseyside.

– Alt var perfekt

I desember 2001 inngikk Liverpool en låneavtale for den franske spissen, ut sesongen.

Anelka imponerte mange de fem månedene han var i klubben, og supporterne var overrasket da Gerard Houllier ikke ønsket å gjøre oppholdet permanent da låneavtalen var over. Nå forteller Anelka selv om opplevelsen av å ikke få forlenget oppholdet i Liverpool.

– Alt var perfekt, byen, stemningen. Supporterne var fornøyde med meg, og jeg var fornøyd med å være der, forteller Anelka i dokumentaren Anelka: Misunderstood, som kan sees på Netflix.

– Engelsk fotball er fantastisk. Det er skapt for meg. Det fikk meg til å føle meg levende.

– Du kunne føle det i spillet mitt, og jeg kunne leve et normalt liv der, fortsetter han om tiden i Liverpool.

– Det var den perfekte klubben for meg, og en mulighet til å finne tilbake til meg selv.

– Men på slutten av sesongen skjedde det ingenting. Ingen muligheter til å signere for Liverpool. Jeg spilte gode kamper og det var lag som var interessert i meg, sier franskmannen.

«Brødrenes feil»

I dokumentaren får man gjensyn med et gammelt intervju med Gerard Houllier, som forteller hvorfor han ikke ville forlenge med landsmannen.

– Jeg likte ikke at samtidig som han var i Liverpool med en mulighet for at vi kunne kjøpe han, prøvde brødrene hans å kontakte andre klubber for å selge han. Jeg likte ikke det. Jeg synes ikke det var å spille rettferdig.

Houlliers assistent, Phil Thompson, har tidligere fortalt til LFChistory.nethva som skjedde.

– Arsene Wenger ringte til Gerard og sa «Gerard, jeg må fortelle deg. Nicolas sine brødre har nettopp ringt meg og spurt om jeg vil ta Nicolas tilbake til Arsenal». Med en gang brødrene hans forsøkte å selge han til Arsenal samtidig som han var på lån hos oss, var det over.

– Jeg sa det igjen og igjen, at jeg ville signere for Liverpool. Jeg ventet, men ingenting skjedde, insisterer Anelka.

Han spilte 22 kamper for de røde og scoret fem mål.

– Liverpool supporter tror at jeg ikke ville bli, men nei, det stemmer ikke. De må få vite at jeg virkelig ville. Derfor, for meg, er det en ganske tragisk episode for jeg tror helt ærlig at det er en klubb hvor jeg kunne ha oppnådd mye, avslutter han.

Da nesten ingen klubber ville ha han, endte han opp under Kevin Keegan i Manchester City. Tre ganske vellykkede år senere, dro han til Fenerbache, før Bolton og omsider Chelsea i januar 2008.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]