Duoen skulle herje på vingene i Liverpool: Nå blir den ene assistent i den andres klubb

Albert Riera blir en av Fatih Terims assistenter i den tyrkiske storklubben.

12. aug 2020 kl 21.41 Øystein Tronstad

Både Albert Riera og Ryan Babel skulle løse Liverpools utfordringer på vingen og supportere er delt om hvordan det gikk. Nå blir førstnevnte assistent i storklubben som har navn som Fernando Muslera, Radamel Falcao, Jimmy Durmaz, Arda Turan, Sofiane Feghouli, Younès Belhanda, Martin Linnes og Ryan Babel i stallen.

Galatasaray startet i dag forberedelsene til en ny sesong etter å ha endt på en skuffende 6.-plass nylig. Hovedtrener er legenden Fatih Terim.

Albert Riera hadde allerede erfaring med engelsk fotball da Liverpool hentet han fra Espanyol i 2008. To år tidligere hadde han vært på utlån i Manchester City. Benítez hadde tro på sin landsmann helt frem til han kritiserte Rafa på Radio Marca i 2010.

Etter det forlot Rafa Anfield, Riera ble kneskadet og Hodgson kom inn. Han ble solgt til Olympiakos hvor han spilte før han kom til Galatasaray i 2011. Han la opp i 2018.

Tidligere Liverpool-spiller Mark Lawrenson hadde sansen for Riera:

– Albert Riera passer stereotypene om en kontinental ving. Han kan være litt frustrerende og skli inn og ut av kamper, men når han er på så er det en klassespiller. 

TALENT I LIVERPOOL: Men det ferdige produktet svarte aldri helt til forventningene for Ryan Babel som her feirer sitt andre mål mot Portsmouth.

TALENT I LIVERPOOL: Men det ferdige produktet svarte aldri helt til forventningene for Ryan Babel som her feirer sitt andre mål mot Portsmouth.

Ryan Babel ble presentert som Liverpool-spiller, sammen med Yossi Benayoun, et år før Riera. På det tidspunktet ble han det tredje dyreste spilleren i klubbens historie. Han scoret ti ganger i debutsesongen men skuffet når flere forventet at han skulle ta nye steg sesongen etter.

Sir Kenny Dalglish sa at Babel hadde evnen til å terrorisere forsvarere i Premier League med sin fart og ferdigheter. 

Babel var likevel en av mange som ble solgt av Dalglish da han returnerte som trener. I 2011 ble han hentet til tyske Hoffenheim. Han har vært i en rekke klubber før han kom til Tyrkia sist sommer. Nå vil han vende hjem til Ajax.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]