Brendan Rodgers med en gavepakke til Liverpool - stygt hjemmetap for Manchester City

Det som er ventet å bli Liverpools argeste konkurrent om ligatittelen, Manchester City, tapte overraskende hele 5-2 for Leicester hjemme på Etihad.

27. sep 2020 kl 19.22 Einar Kvande

Manchester City tok oppskriftsmessig en tidlig ledelse hjemme mot Leicester, da Riyad Mahrez satte ballen i mål etter bare fire minutters spill.

Men Jamie Vardy utlignet på straffespark åtte minutter før pause, og i løpet av det første kvarteret av andre omgang satte Vardy ballen i mål to ganger til, og gjorde dermed hat-trick. Det siste målet kom også på straffespark.

De fleste trodde kampen var avgjort da James Maddison curlet ballen i kyrsset i det 77. minutt, og ga Leicester en 4-1 ledelse. Men Nathan Ake ga City nytt opp med et reduseringsmål sju minutter senere.

Gleden ble imidlertid kortvarig, da det gikk bare to minutter til før Leicester fikk sitt tredje straffespark for dagen, da innbytter Maddison ble felt. Youri Tielemans satte kontant inn 5-2, da Vardy ikke lenger var på banen.

Leicester på tabelltopp

En taktisk triumf for Leicester-manager Brendan Rodgers, som dermed ga sin gamle klubb en gavepakke. City har bare tre poeng på sine to første kamper, og 5-6 i målforskjell. Liverpool har som kjent 6-3 og seks poeng på sine to første kamper, før møtet med Arsenal mandag kveld.

Leicester klatret på sin side helt til topps på Premier League-tabellen, med full pott og hele 12-4 i målforskjell på de tre første kampene. På andreplass ligger Everton, på samme poengsum som Leicester, men med litt svakere 8-3 i målforskjell.

Det må være et tankekors for Manchester City-ledelsen at Pep Guardiola har brukt £450M pund på forsvarsspillere siden han kom til klubben.