– De blir bare bedre og bedre

Mikel Arteta innrømmer at det blir vanskelig for Arsenal å få med seg poeng fra Anfield.

25. sep 2020 kl 16.57 Einar Kvande

– De blir bare bedre og bedre. De har færre svakheter nå. De er et fantastisk lag.

Slik beskrev Arsenal-manager Mikel Arteta Liverpool under sin pressekonferanse i dag.

– Spørsmålet med svakheter til en motstander er hvor mange ganger du får sjansen til å utnytte dem. Jeg ønsker å fokusere på hva vi kan gjøre, og kontrollere det vi selv kan gjøre noe med.

Det er ikke lenge siden Arsenal slo Liverpool på straffespark-konkurranse i Community Shield, men siden den gang har Liverpool fått en solid tilvekst på midtbanen i form av Thiago Alcantara. En spiller som Arsenal lenge var linket til.

– Jeg ønsker ikke å prate om ting som vi har forsøkt å gjøre på overgangsmarkedet, lød responsen på spørsmålet om Thiago.

– Jeg liker ham som spiller. Det går helt tilbake til tiden min i Barcelona. Han spiller med en utrolig autoritet, stort talent og veldig spesielle kvaliteter som midtbanespiller.

– Han er en god signering for Liverpool.

Sterk start av The Gunners

Arsenal har vunnet alle sine tre kamper denne sesongen, og skal nå møte Liverpool to ganger i løpet av fire dager i neste uke. The Gunners har vunnet sine to siste oppgjør mot Liverpool.

– Kampen vil spilte mot dem på Emirates i juli og Community Shield-kampen på Wembley var veldig ulike. Dette blir en helt annen kamp igjen. Vi vet hvilken standard de har satt i ligaen, og hvor stabile de har vært.

– De behersker nesten hvert eneste aspekt av spillet. Vi må kjempe veldig godt, og forhåpentligvis er spillerne klare til å gjøre det på mandag.

– Det kan bli noen variasjoner avhengig av hva de gjør. Vi må kontrollere dem, og finne ut hvordan vi kan angripe dem på ulike måter.

– De kommer i bølger hele tiden, så du får ikke mye pusterom. Det blir et veldig høyt tempo, og det er sjelden vi får til lange sekvenser med pasningsspill mot dem. Vi må spille opp mot vårt beste, det er sikkert.

– Vanligvis er det vanskelig å spille mot det samme laget to ganger i løpet av bare fire dager. Spillerne må omstille seg. Den første kampen vil helt klart påvirke den andre veldig. Det er som regel veldig vanskelig å slå samme motstander to ganger i løpet av så kort tid.

– Nå skal vi forsøke å forberede oss så godt som mulig til kampen på mandag. Vi må reise dit og ha tro på at vi kan vinne. Vi må alle tro at vi er kapable til å gjøre det. Vi vet hvilken utfordring vi står overfor, så la oss omfavne den og gå for seieren.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]