– Det må bli deres mest intense kamp noensinne

Jürgen Klopp lover et heltent Liverpool i serieåpningen.

12. sep 2020 kl 08.50 Jens Bessesen

På fredagens pressekonferanse foran Premier League-åpningen fikk Jürgen Klopp spørsmål om han har tatt inspirasjon fra Leeds-manager Marcelo Bielsa i løpet av karrieren.

– Jeg beundrer ham. Jeg har sett lagene hans spille og analysert noen av kampene. Vi har forskjellig tilnærming - noen likheter, men noen store forskjeller. Jeg liker ham uten at jeg kjenner ham som person, sa Klopp. 

Tyskeren beskriver den argentinske kulthelten som en hardtarbeidende trener. 

– Kanskje den som jobber hardest av alle. Vi jobber alle hardt, men kan nok ikke konkurrere med Bielsa, sa Klopp. 

– En inspirasjon for alle trenere

Klopp nevnte også «spygate», episoden der Bielsa og Leeds ble tatt for å sende spioner til treningsfeltet til Derby før en kamp. 

– Vi har mye informasjon om motstanderen, men ikke mye, sa Klopp, som ikke la skjul på at han likte påfunnet til Bielsa. 

– Vi har ikke sett noen mistenkelige folk rundt vår treningsbane, sa Klopp lattermildt. 

Han la til at han ser fram til å møte Bielsa. 

– Han er en inspirasjon for alle trenere. Han holder seg til prinsippene uansett hvor han er og gjør det med suksess, sa Klopp. 

Det er helt tydelig to managere som respekterer hverandre som møtes lørdag kveld. På sin pressekonferanse ble Bielsa spurt hva han synes om Klopp. 

– Den jobben han har gjort har gitt ham muligheten til å skinne overalt. Alt jeg kunne sagt er hyllest han allerede velfortjent har fått, sa Bielsa.

Krever intens kamp

Leeds har rykket opp til Premier League og er tilbake i det gode selskap etter 16 år. Klopp mener spillestilen deres passer godt på det øverste nivået. 

– De er forskjellige fra alle andre lag og har en ambisiøs spillestil, men det er ikke ekspansivt og naivt. De forsvarer seg bra og er godt organisert. Premier League er helt annerledes fra Championship, men de kommer til å gjøre det bra. De passer bedre i Premier League. Her kan de vise sitt store potensial. Men vi er ikke så verst, vi heller. Vi må bare være klare, sa Klopp. 

Samtidig kom Klopp med en liten advarsel til kveldens motstander. 

– Jeg vet at Marcelo sa Anfield ikke er Anfield uten supportere, og på en måte har han rett. Men dette er fortsatt Anfield. Det er vårt hjem og vi er Liverpool. Ikke ta det som en trussel, men Leeds har ikke spilt mot oss ofte, så det bør føles annerledes for dem også. 

– Vi er klare til å jobbe hardt og gjøre livet mer ukomfortabelt for dem enn noen klarte i fjor. Hvis ikke vil vi slite. Det må bli den mest intense kampen for dem noensinne, hvis ikke får vi problemer, sa Klopp. 

Keita og Minamino kan få vekk transferfrustrasjon

Har du innspill til journalisten?
[email protected]