Forsvarsspiller tilbake fra skade for Arsenal

Mens Liverpool har fått dårlige skadenyheter søndag, er stemningen mer positiv i Arsenal-leiren.

27. sep 2020 kl 15.31 Einar Kvande

Den skotske landslagsbacken Kieran Tierney vil antagelig være tilbake i Arsenal-troppen til kampen mot Liverpool på Anfield mandag kveld.

Venstrebacken er nå tilbake i full trening etter lyskeskaden han fikk kjenning med før kampen mot West Ham lørdag 19. september, melder Arsenal på sine offisielle nettsider.

Tierney trakk seg fra startoppstillingen før kampstart mot West Ham, en match som Arsenal vant 2-1, etter å ha blitt skadet under oppvarmingen. Sead Kolasinac tok 23-åringens plass.

Tierney var derfor heller ikke involvert i 2-0 seieren over Leicester i ligacupen onsdag kveld.

Arsenal-manager Mikel Arteta sa i midtuken at skottens lyskeskade ikke var alvorlig, og Arsenal bekreftet lørdag at spilleren er tilbake i full trening med sine lagkamerater.

Tre spillere snart tilbake - men mandagens kamp kommer for tidlig

Den greske midtstopperen Sokratis, som ikke har spilt for Arsenal siden FA-cupfinalen den 1. august, er nesten helt restituert etter en skade i baksiden av leggen, og vil være tilbake i full trening i løpet av de kommende dagene.

Den 20 år gamle offensive midtbanespilleren Emile Smith Rowe, som fikk en skulderskade på trening før Arsenals første ligakamp mot Fulham, vil også være tilbake i trening i løpet av den kommende uken.

Cedric Soares var blant spillerne som gikk glipp av onsdagens kamp mot Leicester. Han har slitt med en skade i baksiden av høyre legg, men vil nå gradvis trappe opp treningen de kommende dagene.

Kvartett ute med langtidsskader

Arsenal må definitivt klare seg uten den langtidsskadede kvartetten Calum Chambers, Shkodran Mustafi, Pablo Mari og Gabriel Martinelli mot Liverpool. 

Chambers ødela korsbåndet i venstre kne i kampen mot Chelsea den 29. desember i fjor, og håper å være tilbake i løpet av oktober. Mari skadet venstre ankel mot Manchester City 17. juni, og håper å være tilbake i full trening innen to uker. Martinelli skadet venstre kne på trening den 21. juni, og håper å være tilbake i trening mot slutten av kalenderåret. Mustafi skadet høyre hamstring i semifinalen i FA-cupen den 18. juli, og håper å være tilbake i full trening i løpet av oktober.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]