Frykter tomme tribuner ut året

Det ventes ytterligere koronatiltak fra engelske myndigheter. Det er dårlig nytt for idretten.

21. sep 2020 kl 18.30 Jens Bessesen

The Times melder at planene om å gjenåpne stadioner delvis fra 1. oktober nå ligger an til å bli vraket. I stedet ventes det ytterligere tiltak som følge av økte smittetall i England. Ifølge avisen må idretten nå belage seg på strenge restriksjoner ut 2020. 

Premier League har tidligere sendt brev til myndighetene der de insisterer på at de kan gjennomføre en delvis gjenåpning på en trygg måte, men ifølge The Times er myndighetene bekymret for mye mer enn bare det som skjer inne på stadion. 

Bekymret

En gjenåpning vil føre til økt bruk av kollektivtrafikk og en større samling av folk på sosiale arenaer. De mener også det blir et feil signal å sende at 20.000 mennesker kan samles på et stadion samtidig som det er forbudt å møtes mer enn seks personer i private grupper. 

Premier League ønsker å åpne 25 prosent av tribunene, mens lavere divisjoner ønsker 1000 tilskuere på kampene. Premier League har uttalt at 1000 personer på stadion vil være et økonomisk tapsprosjekt. 

The Times skriver også at dette kan ha betydning for tv-sendte kamper. Premier League besluttet å direktesende samtlige kamper i september og vil nå være under hardt press for å gjøre det samme i oktober dersom restriksjonene opprettholdes.  

Har du innspill til journalisten?
[email protected]