Grunnene til at Liverpool bestemte seg for å droppe Ismaila Sarr

Liverpool så heller mot Diogo Jota, som ser ut til å bli Liverpool-spiller i dag.

19. sep 2020 kl 08.29 Arild Skjæveland

Ismaila Sarr har i lang tid blitt linket til Liverpool, og dersom angrepet skulle forsterkes var han det første navnet som ble nevnt av journalistene som følger klubben nærmest.

Men det blir ikke Sarr som kommer inn. I stedet blir det Diogo Jota, i en avtale som forventes å bli bekreftet i dag. Portugiseren vil koste 41 millioner pund – i en overgang som kan stige med ytterligere £4 millioner etter antall spilte kamper, og suksess i Premier League og Champions League.

Liverpool har vært i samtaler med Watford – men flyttet fokuset over på Jota etter å ha hørt Watford prisforlangende, ifølge godt informerte James Pearce i The Athletic.

Vil ha mer enn de fikk for Richarlison

Watford rykket ned fra Premier League forrige sesong, og er en spiller det er forventet at de kommer til å selge. Men han blir ingen billig mann.

Rennes betalte 20 millioner euro da de kjøpte ham fra Metz i 2017 – og Watford brøt sin egen overgangsrekord da de kjøpte ham fra Rennes igjen for 30 millioner pund i august i fjor, ifølge Watford Observer.

Pearce skriver at Watford ønsket 40 millioner pund med en gang, og tilleggsklausuler ville ta totalsummen til over 50 millioner. Det er mer enn Everton betalte for Richarlison i 2018.

Sarr scoret fem mål og hadde fem målgivende på 28 kamper i sin første sesong i Premier League. Sadio Manés landslagskamerat var helt sentral da Liverpool gikk på sesongens første tap, og ble sendt hjem med 0-3 fra Vicarage Road i februar.

På The Athletics Breaking News-podcast sier Pearce at nettopp landslaget var en annen faktor. At Sarr spiller for Senegal ville betydd at også han vil dra til Afrikamesterskapet sammen med Mané, Mohamed Salah og Naby Keita i januar neste sesong, gjør at et kjøp av Jota gir mer mening når det er snakk om en spiller som i hovedsak skal være backup for to av de tre.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]