Neco Williams er nominert til Golden Boy-prisen– Han er et utrolig talent

Trent Alexander-Arnold setter pris på konkurransen fra den unge høyrebacken.

16. sep 2020 kl 13.24 Arild Skjæveland

Neco Williams spilte 11 kamper for Liverpool forrige sesong, og har i høst fått landslagsdebuten for Wales. Der scoret han også mål og ble den store helten med sin overtidsscoring mot Bulgaria.

19-åringen er nominert til Golden Boy-prisen, sammen med 39 andre spillere. Det er en pris som deles ut til den beste spilleren i Europa på under 21 år. I oktober skal listen halveres til 20.

Dette er listen:

Marley Aké (Marseille), Marcos Antonio (Shahktar), Adil Aouchiche (St. Etienne), Benoit Badiashile (Monaco), Mitchel Bakker (PSG), Myron Boadu (AZ Alkmaar), Dennis Borkowski (RB Leipzig), Eduardo Camavinga (Rennes), Marco Carnesecchi (Atalanta), Rayan Cherki (Lyon), Jonathan David (Lille), Alphonso Davies (Bayern München), Sergino Dest (Ajax), Sebastiano Esposito (Inter), Fabio Silva (Wolves), Ansu Fati (Barcelona), Phil Foden (Manchester City), Amine Gouiri (Nice), Ryan Gravenberch (Ajax), Mason Greenwood (Manchester United), Erling Braut Haaland (Borussia Dortmund), Callum Hudson-Odoi (Chelsea), Mohamed Ihattaren (PSV Eindhoven), Ozan Kabak (Schalke 04), Michal Karbownkik (Legia W), Dejan Kulusevski (Juventus), Tanguy Nianzou (Bayern München), Rafael Camaco (Sporting), Rodrygo (Real Madrid), Bukayo Sako (Arsenal), Jadon Sancho (Borussia Dortmund), Vladyslav Supryaga (Dynamo Kiev), Dominik Szoboszlai (RB Salzburg), Tomas Esteves (Porto), Tomas Tavares (Benfica), Sandro Tonali (AC Milan), Ferran Torres (Manchester City), Christos Tzolis (Salonika), Vinicious Junior (Real Madrid) og Neco Williams (Liverpool).

Én Liverpool-spiller har tidligere vunnet. Det var Raheem Sterling i 2014. Forrige sesong var Trent Alexander-Arnold av favorittene, men prisen ble vunnet av Joao Felix som nå spiller for Atletico Madrid.

– Et utrolig talent

Trent Alexander-Arnold mener Liverpool har et veldig stort talent i Neco Williams.

– Neco er et utrolig talent. Han er en vi alle ser på som en som kan spille for klubben i lang tid, og som uansett vil ha en lys fremtid. Han er på riktig vei. Mentalt er han foran andre på sin alder, og han får den riktige erfaringen på trening. Når du spiller mot de beste spillerne i verden vil det bare forbedre deg, sier klubbens nummer 66 til Liverpoolfc.com.

– Alle de unge spillerne i klubben vil se opp til spillere som Neco, og strekke seg for å komme i den posisjonen og komme til Melwood for å trene med førstelaget hele tiden. Han viste i slutten av forrige sesong at han er god nok til å få sjansen, og forhåpentligvis kan han fortsette utviklingen.

Trent setter pris på å ha en utfordrer til plassen.

– Definitivt. Det vil bare hjelpe meg og alle andre at du har noen som ønsker plassen din. Det skjer alltid. Det er fotball, så du kan ikke hvile og ta ting for gitt, for det kan endre seg så raskt. Det handler om å sørge for at alle er klare for å spille hele tiden, og at alle presser seg selv 100 prosent på trening. Det hjelper hele stallen, og sørger for at alle er klare og på sitt beste hele tiden.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]