Trents assist-eventyr begynte mot Leeds

Som 18-åring leverte Trent Alexander-Arnold i november 2016 sin aller første målgivende pasning for Liverpool - mot lørdagens motstander Leeds.

11. sep 2020 kl 21.43 Jens Bessesen

29. november leverte Trent Alexander-Arnold sin første målgivende pasning for Liverpool. Jürgen Klopp hadde sendt ut et ungt mannskap i ligacupkampen mot Leeds, og etter 76 minutter satte Divock Origi inn 1-0 etter pasning fra høyrebacken. I samme kamp ble for øvrig Ben Woodburn tidenes yngste målscorer for Liverpool. 

– Det var min første assist for Liverpool, så det husker jeg ganske godt, sier han. 

Alexander-Arnold sier i et intervju med Liverpools offisielle hjemmeside at han har flere gode minner i forbindelse med Leeds, som lørdag gjester Liverpool i Premier League-åpningen. 

– Jeg har gode minner fra å spille mot Leeds, og i tillegg fikk jeg England-debuten min på Elland Road, sier han. 

Tror det blir en tøff kamp

Etter at assist-eventyret startet i 2016 har Alexander-Arnold lagt opp til ytterligere 38 mål for Liverpool, ifølge transfermarkt.com. Scouseren, som fyller 22 år i oktober, regnes nå som en av verdens beste høyrebacker. 

Trent Alexander-Arnold i aksjon mot Leeds i 2016. Lørdag møtes lagene igjen, denne gangen i Premier League.

Trent Alexander-Arnold i aksjon mot Leeds i 2016. Lørdag møtes lagene igjen, denne gangen i Premier League.

Etter to eventyrlige sesonger med fire trofeer, og nylig utmerkelsen som årets unge spiller i Premier League, vil Alexander-Arnold se både laget og seg selv ta nye steg. 

– Vi vet at vi må bli bedre, og vi må samtidig utvikle oss, sier han. 

Lørdagens kamp tror han blir tøff. 

– Det blir en intens kamp mot en motivert motstander. Spillerne og manageren utgjør et utrolig lag. Det blir en vanskelig test, men vi kommer til å være forberedt, sier Alexander-Arnold. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]